7 супер ефективни фрази на италианските мафиоти, които винаги работят

Животът е борба за ресурси. Веднъж бях упрекнат от един самодоволен филолог, че оперирам с криминални цитати. Че младите ги четат и си развалят кармата.

Какво е толкова невъзможно. Че е недопустимо да се насажда романтика на крадци у децата.

Тук с това твърдение на филолога съм съгласен. Там няма романтика. Там всичко е трудно. Аз лично знам.

И все пак защо си мисля, че в афоризмите, които са измислили гангстери и престъпни елементи, има много мъдрост, която помага да оцелееш. И да победиш. За мъжа е важно да е победител.

Никой не казва как се бори за ресурси и каква романтика е това. В обществото има правила за поведение. Има универсални правила, които в криминално звучене действат по-бързо.

Всеки знае афоризма:

Не се доверявайте, не се страхувайте, не питайте

Дори има и класическа фраза:

Никога не искай нищо. Те ще поискат и ще ти дадат всичко.

Защото е необходимо да се създадат условия. За да дойдат ресурси. Бизнес ли? Така работи всеки бизнес. Може би философиите са различни.

Така:

Вслушвайте се в съветите, които ви дават предимство. Не давайте този съвет на никого.

Какво е работа? Това е конгломерат от колеги, представляващ екип, в който всеки иска да получи повече възможности да печели пари с по-малко усилия. Във всеки отбор има хора, които живеят, за да бъдат по-близо до парите. Ако нямате такава възможност и всичко е наред с колегите ви, тогава .. нямате късмет.

Отворената уста убива рибата

Твърд? Ефективен. Веднага възниква изображението на риба, отваряща уста, която е извадена от обичайното си местообитание. Думата е златна, да.

Никога не оставяйте неплатени дългове. От вас или към вас.

Как да накарате себе си да се уважавате? Изпълнете това, което сте обещали. Другите трябва да знаят правилата за работа с вас. Никой не е длъжен да гадае какво си позволявате по отношение на себе си и какво не. Вие определяте границите на вашето пространство за другите. И вашата отговорност е да ги защитите.

Повечето хора никога не слушат нищо освен заплахи или обещания.

Съвсем правилно. Защото хората водят диалог предимно със себе си. Те са много по-привлечени от вътрешен разговор, отколкото от разговор с вас. Вашата задача е да извадите човека от равновесие и да му вдъхнете това, което трябва да знае.

Когато правиш компромис, губиш. Изобразявайки компромис, ти правиш крачка към победата.

Както казва един мъдър човек: компромисите са измислени с хитрост.

Това не означава, че сте некомпетентни. Става дума за това да създадете свои собствени правила и да не ги нарушавате. Следователно компромисът трябва да е насочен във вашата посока. А не да отстъпвате позициите си в името на нечии интереси.

Никога не очаквайте логиката и разумът да определят човешките взаимоотношения

Хората очакват предвидимост и стабилност един от друг. Но хората са ирационални, особено тези, които не знаят как да сдържат емоциите си. Хората се ръководят не от логиката, а от емоциите, следователно самите те са готови да правят компромиси, за да получат образ на желания резултат. Не резултат, а образ.

Защо мафиотските афоризми са жизнеспособни. Защото са близо до истината на живота. Докато хората са самодоволни и вярват, че светът е безопасен и всички хора са добри, тогава поговорката

У Небрежен съпруг, съпругата е почти вдовица.

Много правилно. В наше време можем да кажем, че не вдовица, а разведена.

Отношенията в екипа могат и трябва да бъдат удобни, но никой все още не е отменил конфликта като инструмент за постигане на целите си.

Включително управлението на подчинените.

Цитати: К.А.А.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!