Петима човека , продали душата си на сатана и получили огромни сили или талант!

Петима човека , продали душата си на сатана и получили огромни сили или талант!

Най-разпространената книга за демони е написана през 17 век; тя се нарича „Малкият ключ на Соломон“.

В нея се говори как да се сключи договор със сатаната; това се случвало с ритуал, при който дяволът се призовава с помощта на кръв или мастило. В книгата се разказва подробно за демоните и как да бъдат извикани с цел да бъдат използвани.

Кои са личностите, които се продали на сатаната?

1. Свети Теофил Адана

Теофил Адана живял в Адана, Киликия, която сега е част от Турция, през 6 век. Той сключил договор с дявола, за да стане епископ; договора Теофил подписал с кръвта си, като се заклел да се отрече от Христос и Дева Мария.
Минали години и той започнал да се страхува дяволът да не отнеме душата му. Разкайвал се, молел се на Дева Мария за прошка и тя обещала да го сдобри с Бог. Теофил постил 30 дни. Дева Мария му се явила и той признал всичко, което вършил, а когато договорът изтекъл, бил освободен от бремето на всичките обещания.

2. Йохан Георг Фауст

Доктор Йоханке Оргаус Фауст – около 1480-1540 г., бил астролог и маг от Германия в епохата на Ренесанса. Негови приятели били Мартин Лутер и Филип Мелахон, които станали свидетели на свързването му с дявола.
Фауст се превърнал в герой в книгата на Гьоте „Трагичната история на д-р Фауст“. Той сключил договор с дявола, за да се върне в младостта си, но желанието му не било удовлетворено и той се опитал да отмени договора. Дяволът го убил. Що се отнася до реалния Фауст, той починал от взрив по времето на алхимичен опит.

3. Робърт Джонсън

Робърт Джонсън – 1911-1938 г., е американски китарист. Той срещнал демон, който му дал своята китара и го обучил да свири виртуозно; след като станал велик музикант, дяволът поискал живота му; в началото Джонсън бил обикновен музикант; той изчезнал за известно време и след като се появил, започнал да свири превъзходно. Много от песните му се отнасят до дявола. Робърт Джонсън създал 29 песни и починал на 27 години, от неизвестна болест. Много хора смятат, че дяволът взел душата му. Но е напълно възможно да го е отровила жена му, защото бил известен женкар.

4. Корнелиус Агрипа

Корнелиус Агрипа – 1486-1535 г., бил най-влиятелният писател в епохата на Възраждането. Той изучавал право и медицина, изявявал се като феминистки лидер и често защитавал жените срещу обвиненията в магьосничество. Агрипа написал окултни книги, книги за магии и ритуали, които и днес се използват.
През 1535 г. го обвинили в ерес и го осъдили на смърт. Той се спасил, но боледувал до края на живота си. След смъртта му се разпространявали слуховете, че Агрипа бил свързан с демон. Най-популярната легенда гласи, че когато бил на смъртно ложе, той пуснал демона във вид на черно куче, което било най-добрият му приятел. Черни кучета се появяват в различни легенди.

5. Джузепе Тартини

Джузепе Тартини – 1692-1770 г., е италиански композитор и цигулар, създал над 400 произведения, повечето от които се изпълняват в църкви или опери. Най-известното му произведение е песента „Соната на Давид Трил“.
Той разказал на френския астроном Жерем Лаландус, че бил вдъхновен от дявола, който му се явил на сън и изпълнил красива соната на цигулка. Когато се събудил, цигуларят не успял да си спомни сонатата. След това написал соната, подобна на произведението на дявола от съня. Тя се харесала на зрителите, но Тартини смятал, че произведението му е далеч от идеала.

 

ИЗДАТЕЛСТВО РАСПЕР

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм