„Пътешественик във времето“ предсказа превземането на света от изкуствения интелект

Видеото, публикувано от потребителя на TikTok Eno Alaric, предизвика значителен интерес сред потребителите и привлече вниманието на Daily Star.

В това видео „пътешественик във времето от 2671“ говори за това как чатботът My AI в популярния месинджър Snapchat скоро ще се сдобие със самосъзнание.

Според Аларик, изкуственият интелект постепенно ще изложи „обекти, които приличат на стени или тавани“ в своите истории. Това ще бъде последвано от демонстрация на код и промени, които My AI ще направи. В крайна сметка чатботът ще започне да публикува кореспонденцията си с потребителите.

Прогнозата на „госта от бъдещето“ е, че в четвъртък, 9 ноември, My AI ще поеме пълен контрол над Snapchat и Meta. Аларик твърди, че този факт ще доведе до опит на бота да превземе света и на нищо не бива да се вярва – нито на телефони, нито на лаптопи, нито дори на хора.

Реакцията на абонатите на изявленията на Аларик беше скептична. Daily Star обаче обърна внимание на факта, че някои потребители наистина се страхуват от чатбота Snapchat, който е в състояние да имитира събеседник на живо. Стартирането на My AI, според публикацията, е предизвикало рязко увеличение на запитванията как да се премахне Snapchat.

Тук можете да гледате видеото: https://www.dailystar.co.uk/news/weird-news/time-traveller-warns-ai-takeover-30715931

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!