Колкото по-малко се движите, толкова по-рано ще умрете

2. Не пестете пари за лечение на зъби и пътешествия.

3. Не се женете за някоя, с която нямате намерение да прекарате остатъка от живота си. Средният брак продължава десет години, така че статистически вероятно няма да прекарате остатъка от живота си в него. Но трябва да се надяваме! Запомнете: ако между вашата жена и вас възникват шумни скандали, това не е вашата жена.

4. Никога не вдигайте ръка към жена, дете, животно или мъж, които не могат да ви счупят челюстта.

5. Никога не вдигайте ръце на никого, ако можете да го избегнете. Всъщност има само две законни причини да се биете: да се борите за живота си или да защитите близките си.

6. Добрите обноски са в основата на всичко! Грубостта няма извинение. Качеството на живот се състои от малки човешки отстъпки един към друг и само учтивостта ще направи живота ви поносим.

7. Никога няма да дойде момент в живота, когато станете толкова мъдри, опитни и успешни, че да не се провалите в нищо. Очаквайте провалите и ги оставете да изградят духа ви. Моментите на срам те правят силен, моментите на успех те правят благодарен: и двете се редуват в живота неизбежно като нощта и деня.

8. Грижете се за коленете си! Ако спортувате, рано или късно ще откажат. Ако не спортувате, изведнъж ще откажат.

9. Добре е да се карате с родителите си, но след това трябва да положите усилия бързо да се помирите.

10. Има върхове, които задължително трябва да изкачите – всички останали е по-добре да ги заобиколите.

11. Не ставайте баща, докато не сте готови да смятате друго „човешко същество“ за по-важно от себе си.

12. Основният фактор за успех е вашият праг на болка. Както Роки Балбоа отбелязва: „Не става въпрос за това колко силно удряш, а колко силен удар можеш да понесеш, докато продължаваш да се движиш напред.“

13. Никога не купувайте нищо от човек, който чука на вратата ви неканен – освен ако не е напълно отчаян.

14. Не губете ценно време в ревност, омраза и гледане на безсмислени филми.

15. Ако имате време, по-добре ходете пеша.

16. Приятелството, истинското приятелство с тези малцина, които го заслужават – изисква усилие. Ако го изхвърлите, ще изсъхне. Помнете приятели, обичайте приятели, ценете приятели. Бъдете великодушни към техните грешки. Но не се страхувайте от самостоятелния полет: не забравяйте, че сме сами във Вселената. Сам си роден и сам ще умреш!

17. Помнете за здравето, но не изпадайте в хипохондрия.

18. Обичайте работата! Опитайте се никога да не отделяте основното хоби в живота си от печеленето. Когато всичко около вас се срине, работата ще ви помогне да останете на повърхността – ще ви върне самочувствието, човешката връзка, парите и мотивацията да ставате от леглото всяка сутрин. Но имайте предвид, че най-вероятно ще трябва да вършите омразна работа в живота си. Това се случва на почти всеки – просто се уверете, че все още помните къде е изходът към улицата.

19. Опитайте всичко възможно да не мразите някого, когото някога сте обичали.

20. Бъдете великодушни към тези, които не могат да направят нищо за вас …
Интернет.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!