Пенсиониран милионер мафиот твърди, че знае кой е убил президента Кенеди

Бившият гангстер Майкъл Францезе заяви пред Daily Star, че знае кой е убил президента на САЩ Джон Ф. Кенеди – мафията.

Той някога е бил лидер на прословутата престъпна фамилия Коломбо в Ню Йорк. Смята, че ЦРУ се е обърнало към мафията, за да помогне за организирането на шокиращия разстрел. Franzese казва: „Ще отнеса това в гроба си. Знам това със сигурност и тази информация в крайна сметка ще излезе наяве – те дойдоха при нас за помощ в убийството на Джон Кенеди.“

През 80-те години на миналия век Францезе е един от най-богатите гангстери в Съединените щати, печелейки 8 милиона долара на седмица от измами.

И той казва, че огромната власт на мафията означава, че правителствените агенции на САЩ често са се обръщали към тях за помощ, от Втората световна война до опитите за сваляне на кубинския лидер Фидел Кастро. Кенеди е прострелян и убит на 22 ноември 1963 г., докато шофира през Далас, Тексас, в лимузина с отворен покрив.

Според официалната присъда убиецът е Лий Харви Осуалд, който е използвал пушка, докато се е криел в близката сграда и е действал сам. Но Franzese подкрепя теорията на конспирацията, че има нещо повече от това.

Той добавя: „Цял живот съм чувал от правилните хора, че това е било мафиотско убийство и ще разберете, когато най-накрая разкрият секретните документи. Всеки път трябва да ги публикуват – на всеки 25 години. А внезапно спират.

„Вярвам, че причината е, че те никога не искат истината да излезе наяве, че мафията е успяла да стигне до действащия президент. Това не изглежда добре за Съединените щати. Така че това е силата, която имахме – не можеш да се измъкнеш от нея. “

А самият той става свидетел на много кървави убийства и хаос, докато работи в организираната престъпност. Той казва: „Веднъж въвлечен в такъв живот е трудно да избегнеш насилието.“

Franzese също се специализира в контрабандата на бензин, добавяйки: „Ние мамихме правителството с поне един милиард долара данъчни пари годишно“. Той дори беше изигран от Джоузеф Бони в гангстерския филм Goodfellas от 1990 г., с участието на Робърт де Ниро и Джо Пеши. През 1986 г. бащата на седем деца Franzese е осъден на 10 години затвор по обвинения в заговор.

Когато излезе, той решава да се опита да напусне мафията поради щетите, които начинът на живот нанесе на семейството му и в името на втората си съпруга Камил. Изненадващо, Францезе успя да действа директно, без да прибягва до защита на свидетели, обяснявайки: „Говорих с правителството, но никога не съм им давал нещо, което би вкарало някого в затвора.

„И накрая надживях всички. Всички, които познавам, са или мъртви, или в затвора до края на живота си. Винаги казвам това, ако сте пълноправен член на този живот – като мен – и умирате от старост. и ще умреш свободен, ти наистина си постигнал нещо.“

Днес Franzese е мотивационен оратор с турне в Обединеното кралство, което започва през март, смята боксовата легенда Майк Тайсън за един от приятелите си и има собствен бизнес с вино и пица.

Той казва, че властта на мафията не е толкова силна, колкото е била по време на неговия гангстерски разцвет или в епохата, когато твърди, че те са участвали в свалянето на президента на САЩ.

Franzese добавя: „Сега е различно – не е същата власт, която имахме тогава.“

(Изображение: MediaNews Group чрез Getty Images)

https://www.dailystar.co.uk/news/world-news/retired-millionaire-mobster-claims-knows-32155676