НЛО съществуват, за извънземните не се знаело нищо (видео)

Конгресът на САЩ проведе първото си изслушване относно неидентифицирани летящи обекти (НЛО), но все още няма официално потвърждение за извънземен живот

Говорейки пред подкомитета по разузнаването, служителите на Пентагона не разкриха допълнителна информация от продължаващото им разследване на стотици необясними наблюдения в небето.

Но те казаха, че са избрали лидер за нова работна група, която да координира усилията за събиране на данни за това, което правителството официално нарече „неидентифицирани въздушни явления“ (НВЯ).

Заместник-министърът на отбраната по разузнаването Роналд Моултри каза, че Пентагонът също се опитва да дестигматизира проблема и да насърчи пилотите и друг военен персонал да съобщават за всичко необичайно, което видят.

„Ние искаме да знаем какво има там, точно толкова, колкото и вие искате да знаете какво има“, каза Моултри пред депутатите, добавяйки, че самият той е фен на научната фантастика.

„Получаваме въпроси не само от вас. Получаваме ги от семействата и ги получаваме ден и нощ.”

Политиците казват, че НЛО са проблем на националната сигурност. Близо до военни бази и брегови линии са съобщени наблюдения на самолети, летящи без забележими превозни средства, което повишава възможността свидетели да са забелязали неизвестна или тайна китайска или руска технология.

Но наблюденията обикновено са мимолетни. Някои от тях се появяват на камерата за не повече от миг и след това понякога се изкривяват от обектива.

Смята се, че правителството на САЩ притежава допълнителна техническа информация за наблюденията, която не е разкривала публично.

В междинен доклад, публикуван от служители на разузнаването миналата година, имаше 144 наблюдения на самолети или други устройства, които очевидно летяха с мистериозни скорости или траектории. Всички разследвани наблюдения освен едно съдържаха твърде малко информация, за да могат следователите дори да характеризират естеството на инцидента.

Високопоставен служител на Пентагона във вторник накратко демонстрира проблема. Заместник-директорът на военноморското разузнаване Скот Брей застана до телевизора, за да покаже кратко видео, заснето от военен самолет F-18.

Видеото показва синьо небе с преминаващи облаци. В кадър се вижда нещо, подобно на балон.

„Както виждате, намирането на HЛО е по-трудно, отколкото си мислите“, каза Брей.

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!