Започват първите изслушвания за НЛО в американския Конгрес след повече от 50 години

Двама висши служители от сектора на военното разузнаване ще дадат показания пред Конгреса на САЩ днес и това е първото изслушване пред Конгреса за НЛО от повече от 50 години.

Изслушване пред подкомисията за разузнаване на Камарата на представителите ще се проведе 11 месеца след доклад, документиращ повече от 140 случая на това, което правителството официално нарича „неидентифицирани въздушни явления“ (UAP), забелязани от американски пилоти от 2004 г.

По-популярният термин НЛО (неидентифициран летящ обект) отдавна се свързва с извънземни космически кораби, които не бяха споменати в презентация на UAP миналия юни.

Вместо това фокусът беше върху възможните последици за националната сигурност на САЩ и сигурността на въздухоплаването. Въпреки това, в доклада някои UAP са били представени по-рано във видеоклипове на загадъчни въздушни обекти, публикувани от Пентагона.

В тези видеоклипове неидентифицирани обекти показват скорост и маневреност, които надхвърлят познатата технология на самолетите.

„Американският народ заслужава пълна прозрачност“, каза председателят на Комисията по разузнаването Адам Шиф.

Военните и разузнавателните анализатори, които изготвиха документ за случаи с „неидентифицирани въздушни явления“, не предложиха никакви доказателства за произхода на нито един от 144-те случая, с изключение на един, приписан на голям балон, който избухнал.

От ноември нова агенция на Министерството на отбраната, наречена Група за идентификация на въздушни обекти и синхронизация на управлението, се занимава с проучване на споменатите явления.

Роналд Молтри, който ръководи агенцията като министър на отбраната за разузнаване и сигурност, и Скот Брей, заместник-директор на морското разузнаване, ще свидетелстват пред Конгреса.

Изслушванията ще се провеждат при закрити врати.

Анализаторите на отбраната и разузнаването също все още не изключват извънземен произход за всеки случай на UAP, казаха висши служители на САЩ пред репортери, преди докладът да бъде публикуван миналата година.

Докладът бележи повратна точка в политиката на правителството на САЩ след десетилетия на отхвърляне, разобличаване и дискредитиране на наблюдения на неидентифицирани летящи обекти и „летящи чинии“ от 40-те години на миналия век.

Това е първото изслушване пред Конгреса за НЛО от 1969 г.

По материали на vijesti.hrt.hr

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!