Уфолози откриха на Луната „Извънземен Гигант“

Уфолози, изучавайки снимки на Луната, са забелязали „Извънземен гигант“. Този огромен обект, силно наподобяващ хуманоид, буквално лежи на дъното на малък безименен кратер, който се намира на невидимата страна на Луната.

Снимката на тази част от Луната е получена от сондата NASA Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO).

„Извънземният гигант“ има непропорционално голяма „глава“, на която могат да се видят огромни „очи“ и „уста“. При това долната ѝ част е удължена, наподобяваща някаква брадичка или хобот. За разлика от главата, тялото е непропорционално малко. Има “ръце” и “крака”, но едната “ръка” или липсва или е скрита в сянката на кратера. Размерът на „Извънземния  гигант“ е 39 метра.

Снимката илюстрира размерите (в метри) на “Извънземния гигант” и кратера, в който се намира.

Диаметърът на безименния кратер, в който се намира „Извънземният гигант” е около 130 метра. Намира се в лунните планини на Кордилери (лат. Montes Cordillera). Този пръстен от планини заобикаля Източното море (лат. Mare Orientale).

Самият кратер с този необичаен обект е сравнително млад по астрономическите стандарти, тъй като материалът, изхвърлен след удара, е много ярък. Това е характерно свойство на всички млади лунни кратери, защото  известно време след сблъсъка изхвърленият материал потъмнява поради космическото изветряне.

 

Интернет потребителите, обсъждайки откритието, припомниха митовете на много народи за гиганти и великани, както и за предполагаемо откритие на следи и дори останки на тези създания от археолозите на Земята. Мнозина дори предполагат, че в миналото е имало палеоконтакт с извънземната раса гиганти, а древните хора са отразили това събитие в митове и легенди.

Предполага се също, че истинската глава на “Извънземния гигант” е смачкана от скала, която е взета за непропорционално голяма “глава” с неправилна форма на обекта. Но в такъв случай истинският размер на хуманоида би се оказал по-малък.

Какво е заснела сондата на НАСА?

Дали това е следа от извънземни цивилизации или твoрение на природата? Въпреки че е трудно да се каже със сигурност: качеството на изображението е далеч от желаното, въпреки че резолюцията е рекордна за лунни орбитални устройства.

© 2019         30dumi.eu                    All rights reserved!

Още по темата:

© 2019         30dumi.eu                All rights reserved!