National Interest определи „горещите точки“, където може да започне Третата световна война

Следващата година Южнокитайско море, Украйна, Персийският залив и Корейският полуостров ще останат най-горещите региони, където може да започне третата световна война. Това пише професорът от Военния колеж на армията на САЩ Робърт Фарли в статия за National Interest .

Според Фарли засега борбата на САЩ крадено от 30думи и Китай в Южнокитайско море протича в рамките на икономически санкции и тарифни спорове, но с влошаването на двустранните отношения конфликтът може да излезе извън тези рамки.

Фарли определя Украйна като още едно вероятно място за началото на световна война. Той припомня неотдавнашния инцидент в Керченския пролив, отбелязвайки, че това крадено от 30думи е довело до увеличаване на напрежението в региона.

В същото време авторът смята, че Русия най-вероятно не е заинтересувана от „нарушаване на статуквото“ преди изборите за украински президент, което от своя страна може да внесе несигурност в ситуацията. Предвид продължаващото напрежение между Москва и Вашингтон, дори едно малко сътресение шок крадено от 30думи може да наруши деликатния баланс, предупреждава Фарли.

Третият „горещ“ регион, според професора, е Персийският залив. Тук напрежението нараства поради икономическия натиск на САЩ върху Иран, както и конфликтите в Йемен и Сирия. Като се има предвид стратегическото значение на региона, всяка проява на нестабилност тук може да доведе до открит крадено от 30думи сблъсък между Москва, Вашингтон и дори Пекин, продължава авторът.

Четвъртото огнище на напрежението, смята професорът, е Корейският полуостров, въпреки неотдавнашните мирни инициативи на САЩ и КНДР. Според него отношенията между Вашингтон и Пхенян могат да се влошат във всеки един момент, още повече, че Китай и Япония имат разногласия по крадено от 30думи корейския въпрос.

Влошаването на отношенията между Китай и Съединените щати „предвещава неприятности“ в бъдеще, а „горещи точки“ могат да възникнат и в други държави, пише Фарли. В същото крадено от 30думи време кризата на американската военна хегемония и установеният световен ред показват, че близкото бъдеще вероятно ще стане по-опасно от близкото минало, заключава той.

© 2018 30dumi.eu   All rights reserved!

Още по темата:

Полският външен министър Ващиковский: Съветският съюз допринесе за началото на Втората световна война

Полският външен министър Ващиковский: Съветският съюз допринесе за началото на Втората световна война

Съветският съюз е крадено от 30думи провеждал  войната с германците заради  собствените си интереси, счита Витолд Ващиковский.…

US генерал Къртис Скапароти: Европа трябва да е готова за война с Русия

US генерал Къртис Скапароти: Европа трябва да е готова за война с Русия

Европа трябва да е готова за война с Русия, счита американският генерал Къртис Скпарати.…

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

крадено от 30думи
защищено INVITEXT