Войната на цивилизациите: В Норвегия се появиха „патрули“ на Один и Аллах

По-рано групировката „Войните на Один“ (Soldiers of Odin) е била  известна само в  един малък град в северната част на Финландия, но сега тя заплашва да се разпространи в цяла Северна Европа, пише Рудолф Херман на страниците на швейцарския вестник Neue Zuercher Zeitung. От средата на февруари млади и здрави крадено от 30думи момчета в черни якета с качулки и изображения на  викинги на гърба,  се появиха по улиците на Норвегия и Естония. Основната цел на членовете на групировката е  „недопускане на безчинства на имигранти по улиците.“

В норвежката полицията са недоволни, че членове на десни радикални групи изземват държавния  монопол на използването крадено от 30думи на сила, пише Херман. Недвусмислен  отговор на появата на „Войните на Один“  последва и  от правителството на Норвегия: Премиерът Erna Solberg написа в  Twitter, че лицата, които твърдят, че се стремят да постигнат по-голяма сигурност,    нямат място на улицата, защото те изповядват опасни ценности.

Междувременно желанието на „войните“ на крадено от 30думи скандинавския бог Один да повишат нивото на сигурността  по улиците на Норвегия, предизвика изцяло  противоположен ефект, продължава Херман.

Според норвежкия таблоид VG, в отговор на появата на десни поддръжници на гражданската отбрана, от привържениците на ислямистките идеи в Осло е създадена групировката  „Юндулах“ ( „Войни на Алах“),  която има за крадено от 30думи цел „да спре злото и да насърчава доброто.“ До  преките сблъсъци между групите „все още не се  стигнало, но така създадената ситуация не предвещава нищо добро“, се казва в статията.

Източник: Neue Zürcher Zeitung

защищено INVITEXT