Войната на цивилизациите: В Норвегия се появиха „патрули“ на Один и Аллах

По-рано групировката „Войните на Один“ (Soldiers of Odin) е била  известна само в  един малък град в северната част на Финландия, но сега тя заплашва да се разпространи в цяла Северна Европа, пише Рудолф Херман на страниците на швейцарския вестник Neue Zuercher Zeitung. От средата крадено от 30думи на февруари млади и здрави момчета в черни якета с качулки и изображения на  викинги на гърба,  се появиха по улиците на Норвегия и Естония. Основната цел на членовете на групировката е  „недопускане на безчинства на имигранти по улиците.“

В норвежката полицията са недоволни, че членове на десни радикални групи крадено от 30думи изземват държавния  монопол на използването на сила, пише Херман. Недвусмислен  отговор на появата на „Войните на Один“  последва и  от правителството на Норвегия: Премиерът Erna Solberg написа в  Twitter, че лицата, които твърдят, че се стремят да постигнат по-голяма сигурност,    нямат място на улицата, защото те изповядват опасни ценности.

крадено от 30думи

Междувременно желанието на „войните“ на скандинавския бог Один да повишат нивото на сигурността  по улиците на Норвегия, предизвика изцяло  противоположен ефект, продължава Херман.

Според норвежкия таблоид VG, в крадено от 30думи отговор на появата на десни поддръжници на гражданската отбрана, от привържениците на ислямистките идеи в Осло е създадена групировката  „Юндулах“ ( „Войни на Алах“),  която има за цел „да спре злото и да насърчава доброто.“ До  преките сблъсъци между групите „все още не се  стигнало, но така създадената ситуация не крадено от 30думи предвещава нищо добро“, се казва в статията.

Източник: Neue Zürcher Zeitung

защищено INVITEXT