US генерал Къртис Скапароти: Европа трябва да е готова за война с Русия

Европа трябва да е готова за война с Русия, счита американският генерал Къртис Скпарати. В тази връзка, той поиска да се разположат  повече американски войски  на границата с Русия, за да се парира всяка стъпка на Владимир Путин, пише Daily Star.

 us

Генерал Скапароти е подчертал, че на Съединените щати е необходима бронирана техника  и военни за противопоставяне на всяко руско действие.   Daily Star отбелязва, че в отношенията между двете страни,  се очакваше  подобрение при Тръмп, който нееднократно е заявявал намерението си да „изгражда мостове“ с Владимир Путин.

 1-us

„Преди пет или шест години, ние не се тревожехме за това дали сме готови да се сражаваме. Сега ситуацията се промени „, – счита генерал Скапароти.

В същото време, след телефонен разговор между президентите Путин и Тръмп,  висш американски военен заяви, че дипломацията  за тях винаги има приоритет.

В същото време, според други новини Русия работи по модернизацията на въоръжените си сили, а  руският президент обяви плановете си за строителството на нови военни самолети и на най-голямата в света ядрена подводница – „Акула“, отбелязва Daily Star.