Странни звуци в американски консулства. Първо в Куба, сега в Китай…

Американските власти евакуираха няколко служители на американското консулство в китайския град Гуанджоу със здравословни оплаквания, предаде Ройтерс. Симптомите са същите като тези на дипломатите в Куба, които чували странни звуци в посолството.

Колко души са евакуирани, не се съобщава. Всички те ще бъдат изследвани крадено от 30думи в Университета на Пенсилвания, където по-рано бяха прегледани дипломатите, работещи в Куба.

Прес- секретарят на посолството на САЩ в Китай Джини Лий преди време съобщи, че неназован служител в резултат на неизвестно звуково въздействие е изпитал редица неприятни физически симптоми преди няколко месеца, когато е работил в американското консулство в крадено от 30думи Гуанджоу.

Той е изпратен в САЩ и на 18 май в посолството разбрали, че той е бил диагностициран с лека травма на мозъка, обясни Лий.

Странни звуци в Куба

През 2017 г. повече от 20 служители на посолството на САЩ в Хавана се обърнаха към лекарите с подобни оплаквания. Всеки крадено от 30думи един от тях е бил със симптоми, подобни на сътресение на мозъка. Много от тях твърдяха, че чуват странни звуци на територията на посолството.

Става дума и за дипломати, и за членове на техните семейства. Те се оплакват от увреждане на слуха, загуба на памет и безсъние.

Кубинските власти отричат крадено от 30думи да имат нещо с предполагаемите „звукови атака“. Въпреки това, президентът на САЩ, Доналд Тръмп заяви, че кубинското правителство може да има нещо общо със здравословните оплаквания на дипломатите.

Асошиейтед прес през октомври 2017 г., публикува запис на звука, който дипломатите свързват с оплакванията си.

По Би Би Си

© 2018 крадено от 30думи 30dumi.eu.  All rights reserved!

Още по темата:

 

крадено от 30думи
защищено INVITEXT