Странни звуци в американски консулства. Първо в Куба, сега в Китай…

Американските власти евакуираха няколко служители на американското консулство в китайския град Гуанджоу със здравословни оплаквания, предаде Ройтерс. Симптомите са същите като тези на дипломатите в Куба, които чували странни звуци в посолството.

Колко души са евакуирани, не се съобщава. Всички те ще бъдат изследвани в Университета на Пенсилвания, където крадено от 30думи по-рано бяха прегледани дипломатите, работещи в Куба.

Прес- секретарят на посолството на САЩ в Китай Джини Лий преди време съобщи, че неназован служител в резултат на неизвестно звуково крадено от 30думи въздействие е изпитал редица неприятни физически симптоми преди няколко месеца, когато е работил в американското консулство в Гуанджоу.

Той е изпратен в САЩ и на 18 май в посолството разбрали, че той е бил диагностициран с лека травма на мозъка, обясни Лий.

Странни звуци в Куба

През 2017 г. повече крадено от 30думи от 20 служители на посолството на САЩ в Хавана се обърнаха към лекарите с подобни оплаквания. Всеки един от тях е бил със симптоми, подобни на сътресение на мозъка. Много от тях твърдяха, че чуват странни звуци на територията на посолството.

Става дума и за дипломати, и за членове на крадено от 30думи техните семейства. Те се оплакват от увреждане на слуха, загуба на памет и безсъние.

Кубинските власти отричат да имат нещо с предполагаемите „звукови атака“. Въпреки това, президентът на САЩ, Доналд Тръмп заяви, че кубинското правителство може да има нещо общо със здравословните оплаквания на дипломатите.

Асошиейтед прес през октомври 2017 крадено от 30думи г., публикува запис на звука, който дипломатите свързват с оплакванията си.

По Би Би Си

© 2018 30dumi.eu.  All rights reserved!

Още по темата:

крадено от 30думи

 

защищено INVITEXT