Звукови войни: Кой оглуши американските дипломати в Куба?

i
След краткото затопляне на отношенията между Куба и САЩ, сега назрява огромен скандал. Вашингтон твърди, че 16 американци от посолството Хавана частично или напълно са оглушали в резултат на „акустична атака“, която няма аналог в историята на световната дипломация.

Хавана отрече да има нещо общо с  инцидента, а специалисти крадено от 30думи по  сигурността допускат както грешка на кубинците при подслушване, така и намесата на трета страна, недоволна от сближаването на Хавана и Вашингтон.

Американците сега правят  широкомащабно разследване и преди завършването му  държат обществеността в неведение. При липсата на информация наблюдателите  спекулират с предположения и допускат и  най-невероятните версии.

крадено от 30думи

Държавният департамент на САЩ съобщи, че най-малко 16 служители на дипломатическата мисия в Хавана се оплакват от здравословни проблеми: най-вече от частична загуба на слух и главоболие.

крадено от 30думи

Министерството на външните работи на Канада също разследва един такъв случай.

Някои от пострадалите американци вероятно имат   мозъчни травми. Двама служители на американската дипломатическа мисия са заплашени от пълна загуба крадено от 30думи на слуха си.

по Би Би Си

Куба предложи на Чехия да плаща дълга си с ром

Поради липса на финанси официална Хавана е готова да плаща в натура – с алкохол и лекарства.

Чешкото  Министерство на финансите било много изненадано, когато Куба предложила да закрие своите дългове за милиони. крадено от 30думи Всъщност се оказало, че  вместо с пари,  кубинските власти са готови да плащат с   алкохол.

И още <<<<ТУК>>>

 

Куба е в състояние да живее още 55 години под ембарго, заяви Кастро

kastroКуба е за създаване на цивилизован диалог със Съединените щати, в противен случай островът е готов крадено от 30думи да живее още 55 години при същите условия , заяви в събота по време на заседание на  кубинския парламент Раул Кастро.

Повече <<<<ТУК>>>>

крадено от 30думи
защищено INVITEXT