NOKIA се връща на пазара със сензационен телефон!

1През далечната 2007 г. Nokia  направи грешен избор и от лидер в  мобилната индустрия се превърна в тотален аутсайдер. А именно  преди 10 години компанията имаше шанса да се превърне в най-големия производител на смартфони в света.

Тогава ставаше дума за дългоочаквания модел на Nokia Aeon, която  трябваше да смени премиум линията  8800. Главната особеност на концепцията Aeon е сензорният екран, който покрива цялата повърхност на устройството.

Не е известно  защо тогава не се появи  Nokia Aeon в серия – какво липсваше – пари, технологии или приключенски дух, но това не променя факта. След като направи избора си с изключително жалката линия Lumia, в основата на която бе още по-неуспешният Windows Mobile, Nokia на  практика престана да съществува.

Така изминаха 10 години –  пазарът е плътно зает от айфони и андроиди, които или експлодират, или  се възпламеняват. И никой няма да се изненада от  телефон,  изцяло покрит със сензорен екран. Но Nokia реши да се върне, с чувството, че тя е изобретила машината на времето и се опитва да се върне в  същата тази  2007 г., когато направи грешен избор …

Официално моделът е с работно заглавие   Nokia 150, но същността му остава същата. В допълнение, Nokia реши да направи гениален маркетингов ход и предложи  телефона на масите на  цена $ 26. Без съмнение, преситеният със  скъпи и тромави джаджи  пазар с удоволствие ще си купи малката и стилна Nokia,  давайки на компанията втори шанс.2

Но има въпрос: защо трябваше да минат 10 години, а сега да се продава смартфон, който струва повече от $ 2000,  сто пъти по-евтино? Очевидно е, че всички в живота си правят грешки и корпоративните гиганти не са изключение. Е, а ние сме в очакване   новият (стар)  Nokia Aeon да постъпи на пазара възможно най-скоро.