Изборът е наш / The Choice is Ours (2016) (видео)

„Изборът е наш” е поредният от серията документални филми на организацията „Проект  Венера”, изследващи многостранните аспекти на съвременното общество.

Съжденията на участващите във филма известни американски учени, психолози, журналисти, писатели и икономисти, рисуват картината на днешния бавно но сигурно отиващ към все повече затруднения и крадено от 30думи проблеми свят и към една изтощена Земя.

Но всички те са съгласни, че планетата има обмислена и съвсем реална алтернатива – разумното отношение към ресурсите на Земята, при един нов начин на използване на технологиите и най-вече при едно коренно променено мислене на хората.

крадено от 30думи

Кои са причините да стигнем до днешното критично състояние на обществото и планетата, какво стои в основите на сегашната ни ценностна система, и най-важното – как светът може да преодолее сегашните трудности и проблеми крадено от 30думи и да заживее в общество на изобилие и пълна духовна задоволеност, без примката на парите и другите системи за човешко поробване – за това ще ни разкажат Жак Фреско, Роксан Медоус, негова съратничка, и останалите участници във филма.

На основата на Ресурсно-базираната икономика (предложена от Жак Фреско) и промененото човешко крадено от 30думи мислене светът може да премине към един фантастично прекрасен и разумен свят, идеите за който футуристът-техничар Фреско е обмислял в най-дребни подробности през дългия си едновековен живот. „Изборът е наш” ще ви покаже как идеите могат да станат реалност.

Източник:  http://www.dokumentalni.com/archives/6870

защищено INVITEXT