Властта си търси градинар – дава 70 хиляди лева годишно

70 000 лв. годишно ще дава Министерския съвет за градинар, който да аранжира кабинетите на премиера, тримата вицепремиери и секретарките им с нови цветя.

В тази цена влиза и аранжировката на заседателната зала на правителството, което се събира всяка сряда, както и ред други дейности, което изисква осигуряването на поне двама души на пълен работен ден.

Освен свежи и красиви букети, които да разкрасяват кабинетите на Борисов, Бъчварова, Дончев и Кунева, наетата фирма ще трябва да осигурява аранжирането с цветя и на официални събития, които се провеждат в сградата на правителството, както и в Резиденция “Бояна” за срок от 12 месеца. Свежи букети веднъж седмично се полагат и за директорите на дирекции на МС.

Фирмата, която ще спечели конкурса, ще трябва да осигури освен цветар и поне един градинар, който да извършва текущата поддръжка на Градината на МС, която е с обща площ 1,5 декара. В пролетно-летния сезон тревата трябва да се коси веднъж седмично, а два пъти в годината трябва да се извършва резитба на храстите.

Градинарят на МС ще се грижи и за текущото поливане, торене, почистване и на трайните растения, които са разположени в коридорите, кабинетите и заседателните зали на “Дондуков” 1.

http://nbox.bg/bulgaria/item/34630-vlastta-si-tarsi-gradinar-dava-70-bona-godishno.html