Какво има на края на Вселената

GalaxyСъобщението на NASA за поредното научно откритие разтърси световната научна общност. Hubble  отново донесе храна за размисъл. Той засне галактики, които са на разстояние повече от 13 милиарда години.

Отново всички заговориха за възможността да се открие  тайната за възникването на нашата Вселена.

Хъбъл   с максимална точност в продължение на няколко години е направил около 2000 снимки с висока резолюция. Накрая вече може да се види най-отдалечената точка на нашата Вселена.

В допълнение, също така тя е и най-старата . Тези снимки, според изчисленията на учените , показват какво се е случило преди 13 милиарда светлинни години. Снимките показват само някакви безформени светлини.
Hubble всъщност може да се приравни към своеобразна  машина на времето , която позволява да погледнем години назад и да видим много галактики, които са възниквали, сблъсквали са се една с друга, което в крайна сметка е довело до това, което ние сега виждаме около нас.

Основният въпрос, Какво е имало преди създаването на Вселената и къде е нейният край, остава загадка.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

3 thoughts on “Какво има на края на Вселената

  1. te namerixa na4aloto ta sega I kraiiat tarsat.xaxaxaxa

  2. До администраторите на сайта.защо от мобилен телефон под андройд 4.2 и с опера мини вече не мога да разглеждам сайта.отваря се начална та страница и като отида към статията се отваря някаква досаднареклама ,adwise, така е от две седмици.преди безпроблемно си го четях.оправете го,почитател съм на сайта .същото е и с непозвато енергетика,иначе всичко друго си върви на операта

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *