Китайски астрономи заснеха 50-километров НЛО, прелитащ покрай Луната

 

Изкуствен ли е обектът?

Астрономи от китайска обсерватория в края на септември 2022 г. заснеха огромен НЛО, летящ близо до Луната. Размерът на обекта се оценява на 50-52 километра, което го прави един от най-големите, заснети в близост до спътника на Земята.

Интересното е, че приблизително по същото време чилийски любител астроном също е видял гигантски апарат. Той няма никакви снимки или видеоклипове, но когато видял новините от Китай, потвърдил тяхната реалност със собствен опит.

В интернет започна разгорещена дискусия. Включиха се уфолози, любители на непознатото и дори някои учени. На най-големия форум в САЩ, посветен на уфологията, експерти говориха за филмчето. Видеозаписът беше признат за надежден, но не беше възможно да се установи дали НЛО е пилотиран кораб или нещо друго. Експертите не успяха да стигнат до общо мнение.

 

По това време по телевизията в Мексико, Чили и Китай десетки експерти оцениха вероятността извънземна дейност да бъде наблюдавана на Луната. За съжаление, въпреки стотиците видео доказателства и снимки на голямо разнообразие от неидентифицирани летящи обекти, няма консенсус относно техния произход.

Самата китайска национална космическа администрация коментира видеото с НЛО:

„Някои вярват, че човечеството не е само във Вселената. Освен това има доказателства, че представители на други цивилизации посещават Слънчевата система. Как да коментирате 50-километров обект? Не се движи като космически боклук, от друга страна няма сигурност, че е извънземен кораб. Проблемът при подобни инциденти винаги е един и същ – няма достатъчно време за заснемане на качествен материал. Анализирането на случаи въз основа на такива доказателства е много трудно.“

Можем да се съгласим с представителя на китайската космическа администрация. Повечето филми, особено извън Земята, се състоят от пикселно изображение или видеозапис с продължителност няколко секунди. Поради това е невъзможно обектите, заснети от аматьори или специалисти, да бъдат оценени със 100% сигурност.