Броят на бедните хора в Русия през 2013 г. достигна почти 16 милиона души

    Населението на Русия с доходи под жизнения минимум до края на 2013 г. възлиза на 15,9 милиона души, или 11,1% от общия брой на населението, според Росстат .

    Към края на 2012 г. броят на бедните руснаците е бил около 15,6 милиона души (10,9% от общото население).

    Жизнения минимум в Русия се базира на цената на потребителската кошница , която се изчислява въз основа на данни на Росстат за потребителските цени. През четвъртото тримесечие на 2013 г. жизненият месечен минимум е бил  7326 рубли (293.75 лева) на глава от населението.

    5 thoughts on “Броят на бедните хора в Русия през 2013 г. достигна почти 16 милиона души

    1. ХАХАХАХА !! Кой умрял ?! Намалили сирянто ле ?! Аааа.., доообре :)))

    2. Защо плачете на чужди гробища, подлоги американо-еврейски? Американците и евреите ли са за приказка – убийци, лъжци и крадци. Манипулатори долни!

    3. Това е долна инсинуация! В Европейска България се живее по-добре отколкото в Путинска Русия! Това и по CNN го казват!!!

    4. 30 думи – не мога да ви разбера идеята с тая тъпа публикация. Първо бройте колко са бедните в България и тогава търсете бедните по света.

    5. Тъй като материала внушава , че едва ли не в Русия масово гладуват , ще ви дам реална съпоставка – изводите си ги направете сами . Тъща ми (звяра) в рускиня , пенсионерка , с полувисше образование , работила е като лаборантка , стаж 32 години и получава пресметнато 630 / шестстотин и тридесет / ЕВРА (!!!) пенсия . Майка ми е българка , също пенсионерка , само че с две висши образования + клас квалификация , стаж 35 години , работила е през целия си живот като учителка в средно училище (в един от петте най-големи града в Бг.) и пенсията и е 130 / сто и тридесет/ евра ! Отделно тъща ми (гръм да я удари дано) плаща около 2 1/2 пъти по евтин ток , руската държавата и покрива около 80% от цената на нейните лекарства (сега , наистина не я знам , какви точно лекарства приема , ама иначе е здрава като кон) и отделно веднъж в годината , като я изпращат по намалени цени на десетдневна екскурзия където си избере в пределите на страната и плащат пълната стойност на самолетните билети . Моята майка , която е с ТЕЛК решение за инвалидност , получава от българската държава , практически нищо ! Хайде ДАНО , колкото и да е лош пустия му Путин , ДАНО в най-скоро време се появи еквивалента му и в България !

    Вашият коментар

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *