Шварценегер предупреждава: „Терминатор“ вече съществува и е заплаха за човечеството

Шварценегер предупреждава: „Терминатор“ вече съществува и е заплаха за човечеството

Бъдещето, което някога изглеждаше като далечен сценарий за научна фантастика, се превръща в зловеща реалност.

Известният американски филмов актьор, звездата от култовата филмова поредица „Терминатор“ Арнолд Шварценегер предупреждава обществото за опасността, свързана с кибернетичните създания с интелект.

Шварценегер, който изигра ролята на непобедим киборг във филмите за „Терминатор“, казва, че историята на поредицата е своевременно предупреждение за възможните последици от това, че машините придобиват интелект и способността да действат сами.

„Сега, десетилетия по-късно, това се превърна в реалност. Така че вече не е фантазия или нещо футуристично“, казва Шварценегер пред списание People.

Точността на прогнозите на филма „Терминатор“ става все по-тревожна, тъй като научният и технологичен напредък ни доближава до точката, в която изкуственият интелект може да надмине човешкия разум. Развитието на роботиката и изкуствения интелект напредват бързо и много учени и експерти изразяват загрижеността си относно потенциала на подобни технологии.

Опасността, която носи филмът „Терминатор“ е, че машини с развито и независимо мислене могат да поемат контрола над живота ни и дори да се превърнат в заплаха за човечеството.
Шварценегер призовава за съзнателно отношение към развитието и използването на изкуствения интелект.

Шварценегер завършва изявлението си с обезпокоително предупреждение: „Трябва да бъдем внимателни и да погледнем назад в историята, за да избегнем това, което предсказа филмът „Терминатор“.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм