Космическите лъчи и земетресенията: има пряка връзка!

Космическите лъчи, които носят огромно количество енергия, могат да причинят земетресения.

Това се потвърждава от ново изследване, публикувано в списание Nature. Според тези изследвания съществува пряка връзка между космическите лъчи и земетресенията.

Как действат космическите лъчи?

Космическите лъчи са потоци от частици, които идват на Земята от космоса. Тези частици имат много висока енергия и могат да проникнат през всеки материал, включително земната кора. Когато космическите лъчи удрят молекулите на въздуха, те създават каскади от частици, които могат да повлияят на земната кора.

Как космическите лъчи са свързани със земетресенията?

Изследователи от Япония и САЩ са открили, че космическите лъчи могат да причинят земетресения. Те сравняват данни за земетресения, станали в Япония между 2004 и 2014 г., с данни за космически лъчи, получени от сателити. Изследователите откриха, че повече космически лъчи от обикновено удрят Земята в дните преди земетресението.

Защо космическите лъчи могат да причинят земетресения?

Космическите лъчи могат да причинят земетресения, защото създават каскади от частици, които могат да променят електрическия заряд в земната кора. Това може да създаде напрежения в земната кора, които могат да причинят земетресение.

Какво означава това за нас?

Това ново изследване може да помогне на учените да разберат по-добре как се случват земетресенията и как могат да бъдат предотвратени. Например, ако можем да предвидим кога ще се случи земетресение, можем да евакуираме хората от опасни зони.

В допълнение, тези изследвания могат да помогнат на учените да разберат по-добре как работи нашата планета и как взаимодейства с космическото пространство.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!