Технологии за кражби на души

„Вие, хора, се гордеете, че сте създатели на света на идеите. Много грешите, защото е точно обратното. Идеята влиза в ума отвън. Тя го променя, адаптира го за себе си.“

Бърнард Бекет, „Генезис 2075“.

Изследователите искат да уловят мистериозната субстанция, наречена душа, и да се опитат да я върнат в тялото на починалия. Аргументите на различни религиозни учения за душата не се съгласуват добре с материалистичната естествена наука. Освен това съвременната наука отрича реалността на съществуването на душата.

Книгата на Реймънд Мууди „Живот след живота“ цитира истории на хора, преживели преживявания, близки до смъртта. Някои от тях твърдят, че когато са умрели, са изпитали усещане за бързо движение, летене през тъмен тунел към ярка светлина. Други са придобили способността свободно да се носят в космоса. Те, сякаш отстрани, гледаха трупа им и какво правят лекарите, описваха подробно и точно техните разговори и действия.

Резултатите от изследването на Moody’s показват съществуването на специален вид фина материя, която обикновено се нарича душа. По време на клинична смърт връзката й с тялото отслабва, тя се отделя от тялото и след реанимация отново се връща в материалната си обвивка. Ако обаче в тялото са настъпили големи промени, тогава душата започва особен, самостоятелен живот.

Учените отхвърлят субективните впечатления, включително твърденията на парапсихолози и медиуми за общуване с душите на мъртвите. Изследователите се опитват да разберат къде е човешката душа, смъртна ли е, от какво се състои?

Някои вярват, че е в сърцето, други – в главата, трети – в цялото човешко тяло. Будистите виждат душата като част от безкрайна верига от прераждания.

Предприети са научни подходи за доказване на съществуването на душата. Например претегляне на човек преди и след смъртта.

Дънкан Макдугъл претегля неизлечимо болни хора през 1906 г. на свръхточни везни.

Всеки човек губи тегло след смъртта, понякога до 22 грама. Лекарите обясниха, че загубата на тегло се причинява от загуба на течности чрез дишане, поради биохимични процеси в агонизиращия организъм на умиращия.

Учените смятат, че след смъртта на човек в тялото му протичат само монотонни процеси на гниене на органи, тъкани и вещества.

Служителят на Санкт Петербургския център за енергийни информационни технологии Константин Коротков използва ефекта на Кирлиан за наблюдение на състоянието на тялото на хората след смъртта им – светенето на биологични обекти при високочестотен газов разряд. Проведените експерименти дадоха невероятни резултати.

Коротков снима аурата на умиращи хора. Нейният блясък продължава дори след смъртта на пациентите. Измерванията показаха, че в блясъкът на пръстите на мъртвите има загадка. В първата нощ след смъртта има рязък прилив, след това произволни колебания.

На втората нощ яркостта на сиянието забележимо се увеличава. 48 часа след смъртта тя рязко отслабва, но колебанията продължават. На третата нощ яркостта на сиянието става почти постоянна. Вероятно по това време душата окончателно прекъсва връзката с човешкото тяло и напуска костюма за временен подслон.

Бяха забелязани характеристики на динамиката на промените в блясъка в зависимост от причината за смъртта: от старост, от болест, в резултат на злополука или самоубийство. Тоест мистерията на смъртта заслужава сериозно изследване.

Методът за газоразрядна визуализация и компактната апаратура, разработена през 1996 г. от Коротков, позволяват това.

Определение „Биороботът има биологични тъкани, идентични с човешките, с изключение на мозъка. Той е заменен с електронен (под формата на някакъв заводски микропроцесор), отговарящ по интелигентност на биологичния. Биороботът е дете на постиндустриалното общество, придатък на информационната „машина“, мутант с модифициран геном.

Биороботите запазват кратки импулсно-подобни зачатъци на чувства. Те не търсят смисъла на живота.

Биороботите се интересуват само от функционирането и навременното обслужване.“

Може би биоробот е човек, чиято връзка между мозъка и душата е прекъсната.

Биороботът гравитира към града, ползите от цивилизацията.
А Човекът е привлечен от природата, привлечен от мястото, където може да се свърже с нея. Биороботът няма способността да оперира с абстрактни концепции за анализ. Само най-простите причинно-следствени връзки. Биороботът трудно може да разбие наложените догми.

Може би взаимодействието на мозъка и душата на човек зависи от развитието на мозъка (да учи) и богатството на душата.
Човешкият мозък е компютър. Цялата информация е „на небето“ в облачното хранилище на Създателя. Развитият мозък с много връзки има повече клетки и може да приема по-подробна информация. Получената информация се обработва от мозъка и се предава на душата. Има версия, че косата на главата на човек е приемна антена.

Важно е да поддържате „костюма“ в добро състояние. За да направите това, трябва да се храните правилно, да поддържате добра физическа форма с помощта на тренировки. За да се подобри функционирането на мозъка-компютър, е необходимо да се развие. Това се улеснява от интензивна умствена дейност, като четене, решаване на проблеми, запаметяване.

Мозъкът е доста удобен инструмент за управление на масите. За подобряване на сигнала, който управлява човешкия мозък, се използват различни усилватели. Например храмове с купол, комуникационни кули. За целта се използват телевизия, радио, вестници, интернет и др.

Задачата на администраторите е да попречат на човек да развие мозъка и да наруши взаимодействието му с душата. За да се попречи на развитието на мозъка, училищното образование е направено по такъв начин, че се губи интерес към него.

Учебната програма става все по-трудна. Учебниците са направени объркващи, за да затруднят самостоятелното изучаване на учебния материал от ученика.

Четенето позволява на мозъка да анализира получения материал, което допринася за активното развитие на мозъка. Тоест прави се всичко, за да се отучи човек от четенето и се възпитава отвращение към него.

Видео и аудио информацията, получена от човек, се анализира слабо от мозъка. Много по-често и вярва, отколкото когато чете. Възползвайки се от това, са разработени методи за управление на човек чрез медиите.

Една душа може да бъде променена само от нейния собственик. Всеки може да контролира ума. Вероятно всички физически тела имат душа. Всички те са управляеми, но в различна степен. Ниското ниво на развитие на душата дава възможност за цялостно управление. По-напредналите могат да устоят на опитите за манипулация.

Това може да обясни значението на развитието на душата, преминаването й на по-високо ниво. Чувствата вероятно са прерогатив на душата. Тялото има ограничен набор: глад, болка, жажда и т.н. Трябва да приемете всичко такова, каквото е, но да се съсредоточите единствено върху любовта и ума на душата.

Човек трябва да се занимава с развитието на Душата. Богат по душа!

Използвани са материали на списанието „Чудеса и приключения“ и ресурса sci-fi_fandom_com_wiki.

Последвайте ни в Телеграм

© 2023 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2023 30dumi.eu All rights reserved!