Ошо: Когато сте готови да се предадете, ще дойде Учителят

Учителят винаги е до вас. Учителите винаги са съществували. Светът никога не е оставал без учители, но винаги са липсвали ученици.

Но никой Учител не е способен да започне нещо, докато някой не се предаде на волята му. Ето защо, щом в живота ви се появи възможност да се предадете, не я пропускайте. Дори и да не сте намерили на кого да се предадете, просто се предайте на съществуването.

Винаги, когато имате възможност да се предадете, не я пропускайте, защото това означава, че сте на границата на съня и събуждането. Просто се предайте!

Ако успеете да намерите някой, това е добре. Ако не сте успели да намерите никого, просто се предайте на Вселената. И учителят ще дойде, ще се появи. Той ще дойде веднага щом почувства, че капитулирате. Вие ставате празни, празни; духовно ставате празни. И тогава духовната сила прониква в теб и те изпълва.

Затова винаги помнете, че щом настъпи моментът, в който се почувствате готови да се откажете, не пропускайте тази възможност. В края на краищата този момент може вече да не дойде, или може да дойде векове или животи по-късно, които ще бъдат пропилени. Когато дойде този момент, просто се предайте.

Но умът има свой трик. Ако си ядосан, ти си ядосан точно в този момент. Но ако сте готови да се предадете, ще започнете да мислите за това, да правите планове, да чакате. Но точно в този момент сте на границата.

Затова просто се отдайте на Божественото, на всичко, дори на дърво, защото истината не е на кого да се предадете, истината е самото отдаване. Отдайте се на дървото и дървото ще стане ваш господар, дървото ще ви разкрие много, което никоя книга не е в състояние да ви разкрие.

Отдайте се на камъка и камъкът ще стане бог, а камъкът ще ви разкрие тайни, които никой бог не би могъл да ви разкрие. Истината е в предаването. Когато и да се случи, винаги има някой, който е готов да поеме отговорност за вас.

Това е.

Ошо

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2021 30dumi.eu All rights reserved!