Папа Франциск призова хората да се ваксинират срещу коронавирус (видео)

Франциск и други свещеници от САЩ, Бразилия, Мексико отбелязаха, че ваксините са ефективни срещу коронавирус и църквата подкрепя ваксинациите

Папа Франциск записа видеообръщение, в което призовава всички да се ваксинират срещу коронавируса. Той отбелязва, че ваксинацията е малък „акт на любов“ към себе си, към своите ближни и към всички хора.

Получаването на сертифицирана ваксина е акт на любов. И помощ на повечето хора е акт на любов. Любов към себе си, към семействата и приятелите си, любов към всички хора. Ваксинирането е лесен, но добър начин да се грижите за другите, особено най-уязвимите. Моля се всеки от нас да направи свой собствен малък жест на любов. Малки жестове за по-добро бъдеще „- каза Франциск, съобщава Vatican News.

Други свещеници от САЩ, Бразилия, Мексико се присъединиха към призива на Франциск. Те подчертаха, че „докато все още има много неща, които не знаем за коронавируса“, ​​е известно, че ваксините са ефективни и църквата подкрепя ваксинациите.

Франциск също отбеляза, че „благодарение на Божията благодат и делото на много хора“, ние имаме ваксини за защита от COVID-19, но те могат да помогнат за прекратяване на епидемията само когато са достъпни за всички и хората си сътрудничат помежду си.

Последвайте ни в Телеграм

© 2021 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2021 30dumi.eu All rights reserved!