Този, който е бил несправедлив към вас, непременно ще загуби щастието си

Несправедливостта, подлостта, извършени умишлено, винаги се връщат към човека.

Не веднага, разбира се, затова той живее спокойно, мислейки си, че нищо няма да му се случи заради това. Много са тези наглеци, които смятат, че нищо няма да им се случи заради техните гадости.

Но ако имате достатъчна наблюдателност, можете да видите как всичко се връща. Месец, година или 20 години по-късно.

Вече ще сте забравили и простили, но някой или нещо по-висше от вас помни всичко.

Човекът е изпратил „писмо“ и един ден при него идва „отговор“. Неизбежен и справедлив. В крайна сметка той е изпращал зло, така че няма от какво да се изненада, че злото се е върнало.

С доброто е същото. Изпратено и забравено, но се е върнало.

Прощаваме, така животът е по-лесен. Понякога дори се молим за този, който ни е наранил, така че той никога да не се чувства толкова зле, колкото ние. Има такъв израз – „Не пожелавай зло на врага.“

Затова не желаем на никого болката, която трябваше да изтърпим.

Но тя следва човека и го настига. Тогава, когато той най-малко я очаква. Когато всичко се случва толкова добре за него, макар и по нечестен начин. Но всички са щастливи. И тогава отговорът идва и взема от човека това, което е било най-ценното за него. За да почувства болка и да не смее да прави същите лоши неща на другите.

За да го разбере чрез себе си. Когато е останал без нищо. Разбит и безполезен. Защото той е взел от другите това, което им е било най-скъпото.

И идва такъв отговор, когато човекът е знаел със сигурност, че се е държал лошо, жестоко и е можел да постъпи по различен начин, но е искал да си „поиграе“ или да отнеме чуждото.

Единственото жалко нещо е, че такъв човек проклина съдбата и не се връща към това, което е направил. За такива винаги са виновни другите. Урокът не им е от полза, а само ги озлобява.

esotericblog

© 2020 30dumi.eu All rights reserved!

 

Още по темата – във Фейсбук:


© 2020 30dumi.eu All rights reserved!