Американски учени: Климатичната катастрофа на Земята ще настъпи през 2100 г.

климатична катастрофаАмерикански учени прогнозираха настъпване на климатична катастрофа  през 2100 г. Изследването е публикувано в Proceedings of the National Academy of Sciences, съобщава Daily Mail.

В работата на учените са дадени оценки на влиянието на увеличаването на средните годишни температури върху условията на обитаване на Земята, крадено от 30думи като   учените  разглеждат три сценария.

Според първият, „опасен“ сценарий, увеличението на средната температура с  не повече от  3 градуса по Целзий,  ще доведе до увеличаване на броя и интензивността на урагани, наводнения, засушавания.

Повишаването на температурата в диапазона от 3-5 градуса,  ще предизвика пълното унищожаване на ледената покривка на крадено от 30думи Западна Антарктида и изчезването на дъждовните гори в Амазония, а  под заплаха заради топлина и глад ще се окажат няколко  милиарда човека.  Този сценарий се счита за „катастрофален“, като вероятността за възникването му е 5 процента.

В „свръкатастрофалния“ или „екзистенциален“ сценарий, средната годишна температура ще се увеличи с повече от 5  градуса, но систематична оценка  на последствията от такова развитие  учените не са правили.

Известно е, че в този случай човечеството ще се изправи пред остър недостиг на крадено от 30думи основни ресурси, по-специално –  питейна вода.

Измененията на климата – предизвикани от отслабването на магнитното поле на Земята

Измененията на климата – предизвикани от отслабването на магнитното поле на Земята

Скорошно проучване на датски учени позволи да се направи предположение, което може да стане…

Забравете за климата! Бойте се от магнитното поле на Земята

“ Забравете за глобалното затопляне ! По-добре крадено от 30думи се тревожете за магнитосферата“ – все по-често…

Климатът бил мъжки и женски?

Малко хора знаят, че  един от дните на конференцията по изменението на климата във…
крадено от 30думи
защищено INVITEXT