Икономически урок за Китай и Русия от д-р Пол Крейг Робъртс

pol
Помните ли как заместник-директорът на ЦРУ Maйк Морел заяви в известно телевизионно шоу, че САЩ трябва да започнат убиват руснаците, за да им дадат  сигнал, а началникът на щаба на Сухопътните войски  Марк Мили заплаши, че „ние ще ви разбием така, както  никой досега крадено от 30думи не ви е  разбивал?“

И така,  след няколко години постоянни военни заплахи срещу Русия, сега американският министър на финансите Стивън Манчин започна да заплашва Китай. Наскоро той заяви, че САЩ „ще наложат на  тях (Китай) допълнителни санкции и ще  ги лишат от достъп до американската и международна доларова система.“

Какво крадено от 30думи става? Разореното правителство на САЩ, обременено с 20 трилиона  долара дълг, което е принудено да печата долари, за  да купува  собствените си облигации, заплашва втората по големина икономика в света, която, ако се разглежда по покупателна способност, вече надминава икономиката на САЩ.

Отделете няколко минути  за да помислите за тази крадено от 30думи заплаха на Манчин срещу Китай.

Колко американски компании се намират в Китай? Това не са  само Apple и Nike. Дали санкциите срещу Китай ще означават, че тези американски компании няма да могат да продават продукти, произведени в Китай в САЩ или някъде другаде извън Китай? Смятате ли, че глобалните американски крадено от 30думи корпорации ще подкрепят подобни мерки?

А какво ще стане, ако Пекин реагира, като национализира всички американски фабрики, както и западни банки в Китай и Хонг Конг?

Манчин е толкова слабоумен, колкото и представителят на САЩ в ООН Ники Хейли. Той не знае кого  заплашва. Достатъчно е само да се анализира крадено от 30думи повърхностно заплахата на Манчин да изключи Китай от международната доларова система. Нито една друга мярка не би могла да навреди толкова на Америка и да донесе толкова голяма полза за Китай.

Огромният обем икономически операции просто ще излязат  от доларовата система, като рязко ще намалят мащаба и значимостта и. Най-важното крадено от 30думи е, че китайското и руското правителство най-сетне биха разбрали, че  да остават в доларовата система – това е маса от задължения, без никакви ползи. Русия и Китай трябваше да създадат своя собствена система преди много години. Оставайки част от доларовата система на Вашингтон,  всъщност дават на Вашингтон правото да заплашва крадено от 30думи и да налага санкции.

Причината, поради която Русия и Китай остават слепи и не забелязват очевидното, е, че някога поради глупостта си изпратиха своите студенти в Съединените щати  крадено от 30думи за да изучават икономика. Тези студенти се завърнаха у дома си с промити мозъци, натъпкани с неолиберална  икономика, която Майкъл Хъдсън нарича „икономика на бунището“. Тази американска икономическа наука прави руските и китайски икономисти de facto американски марионетки. Те подкрепят политика, която служи на интересите на Вашингтон, а не на крадено от 30думи собствените им страни.

Ако Китай и Русия искат да бъдат наистина суверенни страни, те трябва да се молят Манчин да ги отреже от доларовата система, която експлоатира икономиката им. След това Русия и Китай ще трябва да въведат собствена финансова система и да изучат  реалната икономика, вместо да смятат за крадено от 30думи икономика пропагандата, която обслужва интересите на Вашингтон.

Пол Крейг Робъртс е  американски икономист, политически и икономически коментатор, Кавалер  на Ордена на Почетния легион, републиканец, бивш помощник по икономическата политика в администрацията на Роналд Рейгън.

Шок: Съветникът на Тръмп по науката Д. Гелентер заяви, че САЩ не са кацали на Луната

крадено от 30думи

Шок: Съветникът на Тръмп по науката Д. Гелентер заяви, че САЩ не са кацали на Луната

Дейвид Гелентер е действащ професор в Йейлския университет и настоящ съветник на президента на…

Лицемерието на Меркел: Европа повече не може да разчита на САЩ и Великобритания

Лицемерието на Меркел: Европа повече не може да разчита на САЩ и Великобритания

Европа повече не може „изцяло да зависи“ от САЩ и Великобритания, след „брекзит“ и…
крадено от 30думи

Норвежкият Нострадамус Й. Галтунг, предсказал разпадането на СССР, твърди, че Доналд Тръмп ще предизвика колапса на САЩ

Норвежкият Нострадамус Й. Галтунг, предсказал разпадането на СССР, твърди, че Доналд Тръмп ще предизвика колапса на САЩ

Може да е изненадващо, но в света има хора, които прогнозират с изключителна прецизност  …
защищено INVITEXT