Чехия подготвя референдум за напускане на ЕС

Дебати  за възможността за приемането на конституционен закон за провеждане на референдум по въпроса за излизането на Чехия от  ЕС предстоят  в долната камара на парламента на републиката. С тази инициатива, предизвикана от перспективата за въвеждане на безвизов режим между ЕС и Турция, излязоха тази крадено от 30думи седмица депутати от дясноцентристкото  движение „Зора – Национална Коалиция». Инициативата бе подкрепена от 96 от 169 депутати, присъствали  на заседанието, съобщи ТАСС.

„Съвършено недопустимо е  75-милионна мюсюлманска страна, крадено от 30думи съзнателно сътрудничаща си  с “ Ислямска държава“ , да получи свободен достъп до Европа и Чехия. ЕС вече не е обединение,  защитаващо  интересите на европейските граждани. Той се превърна в диктаторска  организация „, – заяви председателят на „Зора – Национална коалиция „Мирослав Лидински.

Неговите поддръжници отбелязват, че тяхната цел  “ крадено от 30думи не е да  се унищожи това, което в ЕС е добро, а да се спре  самоубийствената политика на европейските елити.“

крадено от 30думи
защищено INVITEXT