В Италия жриците на любовта ще бъдат задължени да носят униформи

Очаква се, че тези разпоредби ще влязат в сила от септември. Според официални представители жриците на любовта създават опасни ситуации по пътищата и трябва да носят предпазно облекло, като пътните работници.

В Италия жените, работещи по маршрута Милано – Кремона, ще бъдат задължени да носят светлоотразителна жилетка,а миниполите да заменят с панталони. Такова предложение бе направен от властите на град Спино д’Ада, за да се подобри безопасността по пътищата, пише The ​​Daily Mail.

Очаква се, че тези разпоредби ще влязат в сила от септември. Онези, които отказват да изпълнят разпоредбата, ще бъдат глобявани по € 500. В случай на повторно нарушение жените ще бъдат прибирани от полицията.

Според The ​​Independent заради международното изложение „Експо-2015“, което се провежда в Милано от 1 май до 31 октомври, броят на жените, предлагащи платена любов, които искат да спечелят от посетителите, е нараснал на 15 000.

В Италия платената любов не е легализирана, но е разрешено по закон да се предоставят такива интимни услуги частно. Наказания има само за сводници и трафиканти на хора. Публичните домове са забранени в страната от 1958 г.