Банда от пенсионери-обирджии е задържана в Италия

Банда от пенсионери-обирджии е задържана в Италия

Банда от шестима предполагаеми обирджии на възраст между 60 и 70 години, известни в престъпния подземен свят на Рим с упоритостта си в извършването на поредица от въоръжени кражби в пощите на града, бяха арестувани от полицията в Италия.

Лидерите на бандата са 70-годишният Итало „Германецът“ Де Вит, който стана известен в средата на 90-те години на миналия век след сложен банков обир, и 75-годишен мъж, който планирал престъпленията, пише Guardian.

Предполага се, че 68-годишният съучастник е бил основният отговорник за извършването на обирите, а 66-годишният мъж е бил натоварен със задачата да изготви копия на ключове от задните врати на пощите. На някои обекти двама зидари пробивали дупки в стените, работейки цяла нощ или през почивните дни, за да улеснят достъпа на крадците.

Смята се, че бандата е отговорна за кражбата на почти 200 000 евро от пощенска станция в района на Сан Джовани през май миналата година. Тогава двама от членовете й, въоръжени с пистолети, влезли през задната врата и заплашили служителката, която зареждала банкомата. Друг планиран обир беше осуетен, тъй като 66-годишен член на бандата имал проблеми с инконтиненцията и се нуждаел от операция на простатата, според La Repubblica.

Поредицата от обири, заснети от камери, приключи след неуспешния обир на поща в района на Дон Боско. Шестима души са арестувани по обвинения във въоръжени грабежи. Съобщава се, че предполагаемите обирджии са „стари познайници“ на полицията в престъпния свят на италианската столица. През 1995 г. елегантно облеченият Де Вит взе за заложници 15 банкови служители.

Той успя да избяга от полицията, като отне внушителна сума пари.

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм