Пребитите Далай Лама и Иги Поп с кампания срещу изтезанията

dalaj

Белгийският клон на международната компания Amnesty International пусна серия от необичайни и дори провокативни плакати.

Самата Аmnesty International се занимава със защита  на правата за физическа и психологическа неприкосновеност.

На новите плакати може да се видят световни  знаменитости с обезобразени лица, а логото на плакатите гласи: „При мъчения, хората ще кажат всичко“.

Образът на измъченият, пребит, но разпознаваем американски рок певец, един от пионерите на алтернативния рок Иги Поп уверено твърди, че „Джъстин Бийбър  е бъдещето на рок енд рола“, а будисткия духовен водач Далай Лама заявява, че „ако до 50 години човек няма Rolex,  той е неудачник“, германският моден дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд е убеден, че „за връх на елегантността може да се считат хавайската риза и джапанки“.
Плакатът е е и с още един надпис: „Освен че са нечовешки,  мъченията са и неефективни. Нека да ги спрем.“

Тази акция има за цел да привлече общественото внимание към трагичната реалност, тъй като в много страни се прибягва до методи за изтезания, за да получат желаната информация.

В същото време директорът на белгийския клон на Amnesty International Филип Енсман казва и това:  в резултат на изтезания не е задължително човек да каже истината, той е готов да  каже всичко.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *