Пребитите Далай Лама и Иги Поп с кампания срещу изтезанията

dalaj

Белгийският клон на международната компания Amnesty International пусна серия от необичайни и дори провокативни плакати.

Самата Аmnesty International се занимава със защита  на правата за физическа и психологическа неприкосновеност.

На новите плакати може да се видят световни  знаменитости с обезобразени лица, а логото на плакатите гласи: „При мъчения, хората крадено от 30думи ще кажат всичко“.

Образът на измъченият, пребит, но разпознаваем американски рок певец, един от пионерите на алтернативния рок Иги Поп уверено твърди, че „Джъстин Бийбър  е бъдещето на рок енд рола“, а будисткия духовен водач Далай Лама заявява, че „ако до 50 години човек няма Rolex,  той е неудачник“, германският крадено от 30думи моден дизайнер и фотограф Карл Лагерфелд е убеден, че „за връх на елегантността може да се считат хавайската риза и джапанки“.
Плакатът е е и с още един надпис: „Освен че са нечовешки,  мъченията са и неефективни. Нека да ги спрем.“

Тази акция има за цел да привлече общественото внимание крадено от 30думи към трагичната реалност, тъй като в много страни се прибягва до методи за изтезания, за да получат желаната информация.

В същото време директорът на белгийския клон на Amnesty International Филип Енсман казва и това:  в резултат на изтезания не е задължително човек да каже истината, той е готов да  каже крадено от 30думи всичко.

защищено INVITEXT

Add Comment