Суперград в Китай ще е по-голям от Уругвай, а населението му- повече от това на Германия

china-s-megalopolis-in-the-making_mapbuilder-1

Китай със сигурност не желае да прехвърли своята  столица на по- удобно място , но може да направи повече. Водещи икономически стратези на страната са разработили система за създаване около Пекин на „Икономическа пръстен“, който ще обедини  общинските структури на Пекин, Тянчин и части от провинция Хъбей в един гигантски мегаполис .

Властите смятат, че интегрирането на трите области ще доведе до намаляване на натиска на проблемите с трафика , задръстванията и нуждата от жилища в Пекин, който изнемогва от замърсяването на въздуха , недостига на вода , както и потока на работниците мигранти.

В резултат на тези действия ще се създаде един от най-големите райони на страната, който ще носи събирателното име  „Джинг-Джин – Джи “ (комбинация от имената на трите  части на съставните провинции). Общата площ на новия регион ще бъде 216 000 км – повече от площта на Уругвай.

Общо приходите на  Джинг-Джин – Джи вече са превишили през миналата година 970 милиарда долара, което представлява около 10,9% от БВП на Китай. Общият брой на населението на региона е повече от 100 милиона души –  повече от населението на Германия и Виетнам.

One thought on “Суперград в Китай ще е по-голям от Уругвай, а населението му- повече от това на Германия

  1. Така, така, НО НЕ Е СЪВСЕМ ТАКА, ЗАЩОТО: Германия в края на 2013 година има население 82 милиона души, Виетнам в края на 2013 година има население от 85 милиона население . Следователно Германия и Виетнам имат общо население 167 милиона. А в горната статия е допусната сериозта фактологическа грешка. Еееее, дами и господа от „30 думи“, моля ви, ако държите на репутацията си на обективни и сериозни осведомители по каквито ? да е теми, особено в които има цифрова фактология, лесна за проверка при съмнение, то направете си труда да бъдете маааааааалко по-точни, щото това си е разлика от 67 милиона, КОЕТО ПРАВИ СИГУРНО 10 / ДЕСЕТ!!! / ПЪТИ НАСЕЛЕНИЕТО НА БЪЛГАРИЯ.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *