Мичио Каку: „Скоро ще зареждаме в мозъка си програми като в „Матрицата“

kaku„През последните 10 години  научихме за мозъка повече, отколкото през цялата предишна история на човечеството, и сега телепатията е реална“ –  казва американският физик и популяризатор на науката Мичио Каку в интервю за кореспондента на El Mundo Мария Рамирес.

“ Ние можем да местим предмети крадено от 30думи с мисъл, да записваме и“ изтегляме“ елементарни спомени, да снимаме сънища“ – казва Каку

Човечеството се научи да свързва мозък с компютър , а след това – към интернет. „В крайна сметка  интернет ще се превърне в мрежа от мозъци – brian-net.  Ние ще можем да споделяме в мрежата мислите крадено от 30думи и емоциите си. Младите хора ще бъдат във възторг“ -прогнозира Каку .

Според учения, в бъдеще всеки човек ще има два „диска“ – със запис на неговия геном и със запис  на връзките на нервната система със спомени , чувства и личността“.

„В това инвестират Обама и ЕС, като  възможно най-скоро ще можем да разберем механизмите на психичните заболявания.  В дългосрочен план може да се постигне безсмъртие.  Дори и след смъртта нашият геном и карта на нашето съзнание крадено от 30думи ще се запазват“ – казва Каку .

„През следващото десетилетие  парализирани хора ще могат да се движат и да общуват с други“ – обещава Каку . Що се отнася до „изтеглянето на спомени“, това  миналата година  вече е правено с  мишки в Северна Каролина.

Непосредствена задача Каку нарича създаване на крадено от 30думи устройство, което ще помага на мозъка на тези, които страдат от болестта на Алцхаймер:
“ Можете да натиснете бутона и да си спомните кой  сте, къде живеете и как да намерите пътя“.

Това десетилетие    се провеждат експерименти с животни, а в следващото с хора. През 30-те години на XXI век крадено от 30думи , хората ще бъдат в състояние да „зареждат в  съзнанието си“ умения за извършване на сложни дейности.

Ще бъде ли човек роботът, в чиито мозък е зареден  човешки разум? “ Може би, ако той говори като човек , и ако  има личност като човек“ – казва Каку , като обещава, крадено от 30думи че в бъдеще ще се появи „библиотека за душите“.

Източник : El Mundo

защищено INVITEXT

2 thoughts on “Мичио Каку: „Скоро ще зареждаме в мозъка си програми като в „Матрицата“

  1. Не знам дали е пълна с мозъци но от тази гадна реклама с тоя тръскящ се плужек направо ми се повръща

Add Comment