Путин: ескалацията на конфликта в Украйна заплашва да се превърне във война

Руският президент Владимир Путин в телефонен разговор с канцлера Ангела Меркел е заявил, че рязката  ескалацията на конфликта в Украйна „поставя страната, в действителност, на ръба на гражданска война“, отбелязва Би би си.

Според пресслужбата на Кремъл, Путин е припомнил и за важността на решаването крадено от 30думи на въпросите за  икономическата стабилизация в Украйна и гарантиране на  доставките и транзита на руски газ за Европа.

Според пресслужбата на канцлера,  Меркел и Путин „имат различни оценки на ситуацията в Украйна“.

В телефонен разговор с израелския премиер Бенямин Нетаняху, Путин е отбелязал, че изострянето  на кризата в югоизточната част на Украйна „е резултат от безотговорната политика на Киев, игнорираща законните права и интереси на руско говорящите хора в страната“, съобщава пресслужбата на Кремъл .

В понеделник силовите крадено от 30думи ведомства на Украйна  започнаха специална операция в района на Донецк. Според Министерството на вътрешните работи на Украйна , по време на операция за освобождаване на летището в Kраматорск от сепаратисти, са  задържани няколко бунтовници.

защищено INVITEXT

Add Comment