Как да заобиколим географските ограничения на популярни видеоканали

Добре знаете, че някои онлайн-телевизии имат ограничения за гледане на географски принцип. Т.е. видеосъдържанието им може да се гледа само в една държава. Ето примери за това, как да се избегне такова ограничение.

Прокси разширение за браузър

Най-лесният и най-бързият начин да се заобиколят регионалните ограничения е прокси. Разбира се, някои прокси сървъри са доста бавни, а всичко зависи от натоварването и местоположението на сървъра . Най-често, докато не опиташ – няма да разбереш. Има много разширения за браузъри, без да броим вече вградени инструменти, които позволяват да се получи  достъп до уеб сайтове, чрез прокси сървър в друга страна или регион.

hola

Едно от най-популярните решения за Chrome и Firefox, се казва Hola (между другото, има версии за Windows, за Mac, и Android).

Потребителят инсталира съответното разширение, и Hola започва да отключва сайтове автоматично, без дори да се рестартира браузъра. Разбира се, ако се чувствате достатъчно силен, можете да поровите в настройките.

 

proxmate

Друго доказано разширение е Proxmate, което също има версия за Chrome и Firefox. С инсталацията трябва да се помъчите малко , но в крайна сметка приложението  прави това, което трябва. Може би някой ще го хареса дори повече от Hola. Вярно е, че Proxmate показва и реклама, но тя се изключва в настройките.

DNS – тунели

DNS – тунелирането осигурява най-бързият, по-надежден и сигурен достъп до сайтове с ограничения. Има проблем: трябва да се  плаща за този начин. Разлика от прокситата е в това , че вашият трафик не минава през някакъв вид „ляв“ допълнителен сървър (със загуба на скорост и стабилност),  а по специален тунел.

 

И така :  Unblock-Us предлага повече от 70 канала- региони, Unlocator – повече от 80, UnoTelly – около 100. Те са на цена около $ 5 на месец. Но известно време могат да се ползват  безплатно.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *