Американци изобретиха устройство, което превръща водата във вино

vinoЛюбителите на виното ще оценят Miracle Machine. Устройството приготвя вкусно вино у дома само за няколко дни. Всичко, от което се нуждаете е това вълшебно устройство и смартфон.

Просто стартирате приложението Miracle Machine за iPhone и избирата вида  вино, който искате да направите. Програмата ще ви каже какви съставки трябва да сложите във вашето устройство , и след това през Bluetooth да  свържете с него смартфона си. Приложението автоматично следи процеса на правене на вино .

Алкохолнaта напитка е готова след  три дни. Устройството се състои от ферментационна камера от термопластичен материал, нагревателен елемент , температурен датчик , двигател за смесване на съставките, програмируем микропроцесор за управление на процеса на производството на вино, както и Bluetooth – антена, за  свързване с мобилен телефон, пише изданието The Huffington Post.

Точният процес за производство на вино с помощта на Miracle Machine се пази в тайна. Приготвеното по  този начин вино се съхранява  до две седмици, така че  ще трябва да се пие бързо.

Очаква се, че приспособлението ще се предлага на пазара за  499 долара.

Първоначално се планира да бъдат пуснати  2000 устройства. Според конструкторите – Кевин Бойер и Филип Джеймс,  машината може да прави вино, което в магазините струва над  $ 20.

2 thoughts on “Американци изобретиха устройство, което превръща водата във вино

  1. …. оригиналното устройство е еврейско и е известно още от преди 2 000 години ! америкашките да измислят нещо оригинално , а не да плагиатстват !

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *