Солистът на Iron Maiden представи най-големия в света въздушен съд

Aircraft

Солистът на известната рок група Iron Maiden Брус Дикинсън представи във  Великобритания  най-големият въздушен съд в света. Airlander достига дължина  92 м и е хибрид между самолет, хеликоптер и дирижабъл .

Съдът  може да да се издига във въздуха на височина от 1 км, да лети без кацане и  без пилот три седмици, и да каца както на суша, така и на  вода.

Дикинсън  частично е финансирал работата по създаване на новия съд, извършена от  Hybrid Air Vehicles . На презентацията, той каза, че британски експерти са успели да  разработят най-големия въздушен апарат в света , а страната може да бъде горда от резултата, пише The Independent.

Airlander надминава по дължина най-големите пътнически самолети Airbus A380 и Boeing 747-8 с около 20 метра, и е с  около десет метра по-дълъг от Aн- 225. Теглото му  е 38 тона, при товароподемност 60 тона. Екипажът се състои от двама души, може да лети и в безпилотен режим.

Съдът е снабден с балони, запълнени с хелий. Формата на Airlander му позволява да използва подемна сила като крило на самолет.

 

Австралия ще купи гигантски безпилотни самолети за защита на границите си

Тайнственият безпилотен самолет X – 37B повече от една година е на орбита

Собственикът на самолета с 20 милиарда евро се появи в Москва

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *