Пистолетът iP1 – революция в стрелковите оръжия

pistoletПървият в света „умен пистолет“, пуснат в САЩ, ще се продава в Калифорния още тази седмица.

Разработка на немската фирма Armatix, пистолетът iP1 22 калибър, ще се превърне в своеобразна революция в производството на огнестрелни оръжия  с безпрецедентното ниво на сигурност.

Дизайнът е взет от шпионски филм, той е снабден със специален часовник, без който не може да се използва оръжието. Едва след като собственикът на пистолета въведе  парола в часовника и го вземе с ръката, на която е поставен часовника, защитният механизъм се отключва.

След въвеждане на кода в задната част на пистолета светва зелена лампичка. В противен случай, светлината е червена , а оръжието е безвредни  и никой друг не може да го използва.

Революционната технология има за цел да предотврати насилие с използване на оръжие, поне в случаите, когато  попада в неподходящи ръце. Включително и да  се избягват инциденти, когато с оръжия си играят деца.

Цената на „пистолета“, заедно с часовника е 1800 долара, което е три пъти повече от цената на популярния „Глок 17“, един от най-популярните пистолети в Съединените щати.

Консултант от Уол Стрийт съветва: запасете се с оръжие

На северноирландските деца ще разрешат да ползват оръжие на 12 години

Човекът е “биологично оръжие”, заразяващо с микроби въздуха

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *