В Русия започнаха да замразяват хора за възкресяване в бъдеще

ledРуската компания „KrioRus“  няколко години се занимава със  замразяване на хора и животни за последващо възкресение в бъдеще. В момента в криокамерите им има 34 души и 14 домашни любимци. В очакване са повече от 100 души .

Сред клиентите на компанията са руснаци и граждани на други страни. Значителна е цената за тази услуги – 36 000 долара за замразяване на цялото тяло или 12 000 долара за главата или мозъка ( т.нар невросъхранение) .

Като правило, замразяване на тялото става веднага след физическата смърт на човека (мозъкът след спирането на сърцето живее още няколко минути), но има и желаещи, които искат да влязат в камерата все още живи – те са около 30 %. В този случай  те могат да платят сами замразяването си и имат възможност да го направят на вноски.

Основателите на „KrioRus“ казват , че бизнесът им носи добра печалба, и те вече са изплатили всичките си разходи за криохранилищата и капсулите. В бъдеще те планират значително „разширяване на производството“, за да са  в състояние да замразят всички желаещи.

Най- комичното в тази ситуация е, че организаторите на това замразяване не дават никаква гаранция на своите клиенти. Те просто твърдят, че в бъдеще (след 50 години ) медицината ще достигне ниво, което позволява безопасно замразяване и размразяване на хора, а също и да се възкресяват умрелите и да се прави мозъчна трансплантация . Кой ще плати за това  размразяване и възкресение – не е ясно , може да са потомците на замразените или държавата.

Учените са скептични за дейността на „KrioRus“ и ги наричат ??шарлатани , защото в момента няма никакви доказани техники за правилно замразяване. Ето защо няма никаква гараниця, че  замразените в „KrioRus“ хора в крайна сметка ще оживеят. Освен това няма доказателства, е замразеният мозък може да запази своята работоспособност, а и паметта си.

От правна гледна точка руската компания също е „подкована „. Защото не  гарантира на хората, че в бъдеще  ще бъде  в състояние да ги размрази или съживи. А да използват техните услуги или не,  е  личен въпрос.

hi-tech

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *