Изобретатели представиха прототип на презерватив с вграден стимулатор (видео)

Презервативите често са критикувани за това, че намаляват чувствителността по време на половия акт. Но група от професионалисти , изглежда са решили проблема. Учените са създали прототип на устройство, което изпраща кратки електрически импулси от вътрешната страна , пише The Daily Mail. Тази стимулация    увеличaва чувствителността.

Автори на устройството са Фираз Пир и Андрю Китмейер. Те решили проблема с внедряването на система за електростимулация с помощта на електрически проводници в  съществуващите на пазара презервативи, при това запазвайки тяхната здравина и необходимата степен на защита. За да тестват изобретението си  учените създали мек стимулиращ ръкав с вградени редици електроди, простиращи се от задната страна на ръкава.

Устройството се управлява от програмируем микроконтролер Lilypad. Според експертите, човек ще бъде в състояние да контролира стимулацията ръчно или през Интернет .

При  тестването на системата за управление, механизмът на работа се оказал надежден и предизвиква приятно усещане. Що се отнася до въпроса за сигурността, устройството използва електрически разряди с малка мощност , неспособни да навредят. Устройството е  проверено от самите изобретатели .

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *