Същества от други измерения могат да общуват с деца

Te възприемат реалността по различен начин от възрастните

В интернет има много клипове на деца под 5 години или домашни любимци, които гледат напрегнато там, където нищо не се случва. И това продължава твърде много време.

Например 3-годишно момче от Нова Зеландия наблюдавало ъгъла на стая повече от два часа. Абсолютно нищо, обикновен ъгъл, каквито в необзаведен апартамент има много.

Някои парапсихолози в западните страни смятат, че децата под 5 години възприемат света по свой собствен начин. Те могат да видят неща, които възрастните никога няма да видят.

Изразяват се дори такива смели хипотези, че малките деца усещат и виждат същества от отвъдния или друг свят.
Разбира се, тази теория има проблеми с доказателствената база. В допълнение към различни не съвсем убедителни експерименти с електромагнитно поле, няма реални и убедителни аргументи в полза на тази версия.

Един интересен експеримент е проведен през 2005 г. Изследователите подбрали двадесет деца на възраст от 3 до 5 години. Откарани са в изоставена преди няколко десетилетия детска градина, където навремето избухнал ужасен пожар, който отнел живота на 33 малчугани и двама възрастни.

След като групата обикаляла сградата в продължение на половин час, децата били върнати в класната стая, където им дали моливи и им е поставена задачата да нарисуват видяното.

18 от 20 деца, освен страшни стени и мебели, изобразили и малки тъмни силуети. На въпрос дали тези изображения са самите деца, децата отговорили, че са видели полупрозрачни деца, които надничали иззад ъглите, мебелите и бързо се криели.

Този експеримент не може да се счита за сто процента доказателство на теорията, че децата са в състояние да усетят присъствието на призраци или привидения, но има нещо в него.

Цялостно изследване на структурата на човешкия мозък в ранните етапи от живота показва, че той се развива постепенно и в някои моменти от живота (от 0 до 5-6 години) възприемането на външния свят е много различно от това, което се случва в по-късни периоди на израстване.

Между другото, тази версия се потвърждава не само от неврофизиолози, но и от зоолози.

Оказва се, че животните също са способни да възприемат света в детството. Например, след смъртта на собственика, кучетата и котките усещат присъствието му наблизо поне шест месеца.

Не че виждат призраци, най-вероятно има емпатична връзка. Въпреки че е невъзможно недвусмислено да се отхвърли предположението, че домашните любимци виждат неземни същества или такива от други измерения.

Интересен експеримент е проведен във Франция през 2009 г. Взети са три диви лисици и три домашни кучета. Те са откарани в интензивното отделение на болницата, където почти всеки ден по някой умира.

Теоретично тук може да се случи натрупването на тъмни същности. Дивите животни се държали изненадващо спокойно, реагирали на движещи се хора, акустични фактори, може би дори изпитвали страх. Домашните животни скимтели, опитвали се да се скрият в ъгъла, прикривали очите си с лапи в истинския смисъл на думата.

Изследователите обясняват подобно поведение с това, че дивите животни действат само с физически прояви на реалността, докато домашните животни, отглеждани в плен, особено не първо поколение, са много чувствителни към присъствието на други, ефирни същества.

Истински ли са духовете? Зависи от обстоятелствата. Съвременната наука не може да докаже, че има духове, които минават през стени или крещят под подовите дъски. Въпреки това, нашите зловещи наблюдения със сигурност са реални. Хората забелязват призраци откакто сме живи и до известна степен можем да обясним защо.

Децата са по-възприемчиви към призраци, защото имат много по-голямо чувство за осъзнаване от повечето възрастни“, обяснява интуитивният лечител д-р Ким Пейрано, DACM, Lac.

Това ги прави податливи на енергии и събития, които остават незабелязани за повечето хора. Склонни сме да мислим, че тъй като децата ни не винаги могат да предадат мислите си, те не знаят или не са наясно какво се случва около тях. Това изобщо не е вярно“.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!