Защо се раждаме на Земята, знаейки какви страдания ни очакват

Защо се раждаме на Земята, знаейки какви страдания ни очакват

Мистерията на (пре)раждането на душата

Както чувството за глад ни подтиква към храна, така и космическият закон насочва душата към ново въплъщение.

Тук няма не искам или не сега, душата възприема необходимостта от въплъщение толкова естествено и необходимо, както ние искаме да заспим след уморителен ден.Това е един вид инстинкт в космически мащаб.

Самата тя се стреми към въплъщение, тъй като това е единственият начин да трансформира натрупаните енергии и да придобие нов опит.

В момента, когато идва времето на раждане (инкарнация), пред душата се разкрива нейният бъдещ живот. Макар и за момент, но тя вижда всички свързващи събития и целия товар на отговорност, който трябва да поеме.

Ето откъде човек има интуиция и дарбата да прави предсказания. Нарича се памет на душата. И колкото повече човек напредва по пътя на духовното развитие, толкова по-силна става интуицията.

В случаите, когато душата на човек, занимавал се с духовни практики в минали животи, или душа на добродетелен човек се готвят за раждане, на тях им е позволено да изберат своите родители, нация, държава.

И колкото по-духовно развита е душата, толкова по-широк достъп има тя до това да определя сама предстоящите събития в живота си.

За по-слабо развитите души изборът на родители, нация, държава и други неща се извършва от Господаря на Кармата и тук действа Законът на Кармата.

Не когато събитието се е случило, а още преди раждането, изборът е направен и събитията са предопределени.

Трябва да се подчертае, че родителите дават на детето само физическо тяло и наследственост на нивото на физиологията на нацията, в която детето се ражда.

Умствените способности, характерът на човек не се наследяват. Тези неща душата носи със себе си, от минали прераждания.

Това обяснява защо „гениите“ се раждат в обикновени семейства, а „бездарните“ често се раждат при умни хора.

И винаги ни учудва това, че у добрите хора се раждат алкохолици, наркомани и паразити.

А в семействата на алкохолици – свети хора. Уви, този закон е неизменен и ние не можем да му повлияем.

И когато всички точки са поставени, душата се втурва в плътния свят, но не веднага, а се движи през световете в обратна посока.

Напускайки Огнения свят, тя се премества в Менталния свят, където чрез своите енергии привлича материята на този свят и започва изграждането на първото тяло около нея – тялото на мисълта.

Когато се изгради първото тяло, душата, заедно с новото тяло, се премества във Финия свят, където нейната енергия започва да привлича материята на този свят и да изгражда фино тяло от чувства, емоции и желания.

Тя изгражда прототип на своето физическо тяло от етера, по-правилно би било да го наречем „оригиналът“. И затова прототипът, както в матрицата, в утробата на майката ще се формира от тялото на детето.

И настъпва моментът на раждането!

Този момент е може би най-трудният за душата! След много години и дори стотици години блаженство, безкраен полет на мисълта, тя трябва да се ограничи до човешката плът и да се впише в рамките на съзнанието на обществото, в което е родена.

Често се сравнява със спускане на дъното на океана в водолазен костюм, но това не може да изрази цялата примитивност на предстоящото съществуване.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

ОТВЪД РЕАЛНОСТТА

Последвайте ни в Телеграм