Защо се раждаме на Земята, знаейки какви страдания ни очакват

Мистерията на (пре)раждането на душата

Както чувството за глад ни подтиква към храна, така и космическият закон насочва душата към ново въплъщение.

Тук няма не искам или не сега, душата възприема необходимостта от въплъщение толкова естествено и необходимо, както ние искаме да заспим след уморителен ден.Това е един вид инстинкт в космически мащаб.

Самата тя се стреми към въплъщение, тъй като това е единственият начин да трансформира натрупаните енергии и да придобие нов опит.

В момента, когато идва времето на раждане (инкарнация), пред душата се разкрива нейният бъдещ живот. Макар и за момент, но тя вижда всички свързващи събития и целия товар на отговорност, който трябва да поеме.

Ето откъде човек има интуиция и дарбата да прави предсказания. Нарича се памет на душата. И колкото повече човек напредва по пътя на духовното развитие, толкова по-силна става интуицията.

В случаите, когато душата на човек, занимавал се с духовни практики в минали животи, или душа на добродетелен човек се готвят за раждане, на тях им е позволено да изберат своите родители, нация, държава.

И колкото по-духовно развита е душата, толкова по-широк достъп има тя до това да определя сама предстоящите събития в живота си.

За по-слабо развитите души изборът на родители, нация, държава и други неща се извършва от Господаря на Кармата и тук действа Законът на Кармата.

Не когато събитието се е случило, а още преди раждането, изборът е направен и събитията са предопределени.

Трябва да се подчертае, че родителите дават на детето само физическо тяло и наследственост на нивото на физиологията на нацията, в която детето се ражда.

Умствените способности, характерът на човек не се наследяват. Тези неща душата носи със себе си, от минали прераждания.

Това обяснява защо „гениите“ се раждат в обикновени семейства, а „бездарните“ често се раждат при умни хора.

И винаги ни учудва това, че у добрите хора се раждат алкохолици, наркомани и паразити.

А в семействата на алкохолици – свети хора. Уви, този закон е неизменен и ние не можем да му повлияем.

И когато всички точки са поставени, душата се втурва в плътния свят, но не веднага, а се движи през световете в обратна посока.

Напускайки Огнения свят, тя се премества в Менталния свят, където чрез своите енергии привлича материята на този свят и започва изграждането на първото тяло около нея – тялото на мисълта.

Когато се изгради първото тяло, душата, заедно с новото тяло, се премества във Финия свят, където нейната енергия започва да привлича материята на този свят и да изгражда фино тяло от чувства, емоции и желания.

Тя изгражда прототип на своето физическо тяло от етера, по-правилно би било да го наречем „оригиналът“. И затова прототипът, както в матрицата, в утробата на майката ще се формира от тялото на детето.

И настъпва моментът на раждането!

Този момент е може би най-трудният за душата! След много години и дори стотици години блаженство, безкраен полет на мисълта, тя трябва да се ограничи до човешката плът и да се впише в рамките на съзнанието на обществото, в което е родена.

Често се сравнява със спускане на дъното на океана в водолазен костюм, но това не може да изрази цялата примитивност на предстоящото съществуване.

 

Последвайте ни в Телеграм

© 2022 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2022 30dumi.eu All rights reserved!