Тревожните сигнали на нашето тяло, които говорят за сериозни душевни и емоционални проблеми

Д-р Сюзън Бабел счита, че дискомфортът и болката могат да бъдат сигнали за вътрешни преживявания – тайни страхове, нерешени въпроси. Хроничните болки са симптоми на стрес и емоционални проблеми, особено когато физиологията е наред и няма видими причини за болка.

Нашето тяло е изключително сложен механизъм, чувствително реагиращ не само на външни, но и на вътрешни фактори. Д-р Сюзън Бабел, психолог, специалист в областта на депресиите, има интересна теория за сигналите на нашето тяло.

Това са нагледни картинки, илюстриращи теорията на лекаря, и прости препоръки за отстраняване на психологическите проблеми.

Глава

Всякакъв вид главоболие възниква от прекомерен стрес. Това може да е загриженост за резултат, чести преживявания за незначителни дреболии, постоянно бързане.

Изход: Оставяйте време за себе си Всеки Ден. Позволете си да се отпуснете и да не се тревожите за делата си за известно време. Почивайте си и не се упреквайте за това. От тези „бездействащи минути” производителността ви ще се увеличи. И главата няма да ви боли.

Шия

Дискомфортът в шията символизира тежестта на обидата на другите, тежестта на досадата върху собственото несъвършенство. Шията боли, когато не можем да простим на някого или на себе си.

Изход: Преразгледайте отношението си към себе си и другите. Най-вероятно хората не искат да ви обиждат. И не трябва да съответствате на собствените си строги очаквания. Отнасяйте се към света не чак толкова сериозно и се научете да прощавате. И по-важното – мислете повече за неща, които обичате.

Рамене

Болката в раменете и плещите подсказва, че носим тежък емоционален товар, намираме се под много голям емоционален натиск. Може би някой оказва натиск върху нас. Или не можем да вземем важно решение и това е наше тежко бреме.

Изход: Опитайте да споделите проблемите си с близък приятел. Ще почувствате облекчение. Дори ако просто го кажете, това ще ви помогне да не носите сами този товар. Или може би ще отвори очите си за просто решение на проблема.

Горната част на гърба

Болките в тази област показват липса на емоционална подкрепа, липса на близки хора наблизо. Когато подсъзнателно се чувстваме нелюбими или подценени.

Изход: Общувайте повече с различни хора. Не зацикляйте върху себе си, бъдете открити и приятелски настроени. Запознавайте се с нови хора, идете на среща. И най-важното, не потискайте в себе си чувството на привързаност.

Долната част на гърба

Ако постоянно се тревожим за пари, може да имаме болки в кръста. Може би собствената ни тайна завист към богат живот не ни дава покой или близките непрекъснато ни карат да се тревожим за пари.

Изход: Щастието не е в парите – без значение колко банално звучи, но е така. Така че спрете да се тревожите – най-добрите неща в живота са безплатни! И правете това, което обичате. Работата, в която в вложена душата ви, ще ви донесе не само удоволствие, но и осезаеми дивиденти в бъдеще.

Лакти

Болката в лактите показва липса на гъвкавост, твърде упорито нежелание за компромис. Най-вероятно сме против някои важни промени в живота. Или подсъзнателно се страхуваме да приемем нещо ново.

Изход: Животът понякога може да изглежда твърде труден и жесток. Само така изглежда. Може би просто усложнявате нещата. Бъдете гъвкави – не губете енергията си в борба с това, което не можете да промените.

Ръце

Ръцете болят у онези, които отдавна и силно се нуждаят от приятелство. У тези, които нямат спокойствие и време за дружеско общуване с други хора. Ако ви болят китките – това е сигнал, че е време да напуснете затворения си свят.

Изход: Опитайте се да намерите нови приятели. Обядвайте с колега. Отидете на стадиона, на концерт – почувствайте се част от тълпата. По-смело разговаряйте с нови хора, защото предварително не можете да познаете къде можете да срещнете истинско приятелство.

Бедра

Такива болки могат да измъчват хората, които се придържат твърде много към предсказуемостта на живота и комфорта. Патологичният страх от промяна, нежелание за промяна на установения ред, постоянно съпротивление на новото, може да предизвика болка в бедрата.

Изход: Не се съпротивлявайте на естественото течение на живота. Животът е мобилен, променлив и толкова интересен. Възприемайте промяната като вълнуващо приключение. И не отлагайте за по-късно важни решения.

Колене

Болката в коленете най-вероятно е признак на силно раздуто „его“. Коленете ни болят, когато мислим твърде много за себе си и твърде малко за другите, когато сме твърдо и безкомпромисно уверени, че светът се върти около нас.

Изход: Огледайте се – не сте сами на планетата. Бъдете внимателни към другите. Изслушайте приятел, помогнете на майка си, подкрепете колега. По-често помагайте на хората. Можете да се заемете с доброволна дейност.

Пищял

Болката в тази област е признак на силно емоционално претоварване. Чувство за собственост, любовни преживявания, болезнена, ослепителна ревност.

Изход: Трябва да се научите да се доверявате на половинката си. Отпуснете се и спрете да контролирате любимия си човек. И може би е време да изоставите старите, изживели времето си привързаности.

Глезени

Болката в глезените означава, че често забравяме за себе си. И се отказваме от удоволствията. Може би работата отнема цялото ни време или ние приемаме желанията си прекалено несериозно, като постоянно ги избутваме на заден план.

Изход: Време е да започнете да се глезите. Купете си това, което искате, позволете си добър нощен сън, опитайте някое скъпо ястие. Забравете за кариерата си за известно време и помислете, например, за романтична връзка. Или планирайте пътешествието на мечтите си.

Стъпала

Причината за болката в стъпалата вероятно е в дълбока апатия. Сякаш тялото ни отказва да продължи напред, сякаш се страхуваме от живота и не виждаме смисъл да вървим напред. Когато подсъзнателно си мислим, че всичко е лошо и животът се е провалил, ни болят стъпалата.

Изход: Научете се да обръщате внимание на малките радости в живота. За красотата на света и хората. Насладете се на ароматите, вятъра и слънцето. Вземете си пухкав домашен любимец или си намерете интересно хоби. Напълнете живота си с приятни преживявания. Избягвайте тъжните спомени и се усмихвайте по-често. Потърсете радост в живота всеки ден.

Заключение

Изводът е прост: обичайте себе си, прощавайте си. Бъдете внимателни към другите и се опитайте да не се обиждате на околните. Общувайте, усмихвайте се и бъдете здрави!

© 2020 30dumi.eu All rights reserved!

Да пием за здраве – съвети от традиционната китайска медицина

Да пием за здраве – съвети от традиционната китайска медицина

„Алкохолът -това е напитка от небесата. В умерени дози, той сгрява кръвта, подобрява циркулацията на енергията Ци, ободрява духа, помага да се предпазим от настинки, избавя от мъчителното безпокойство и…

Още по темата – във Фейсбук:


© 2020 30dumi.eu All rights reserved!