Германската Saxo Bank публикува „шокиращи прогнози“ за 2020 г.!

Германската Saxo Bank публикува „шокиращи прогнози“ за 2020 г. В материала се говори за малко вероятни и подценявани събития, които биха могли да нанесат сериозен удар на финансовите пазари.

Унгария ще напусне Европейския съюз. Тъй като премиерът Виктор Орбан налага ограничения на различни демократични крадено от 30думи свободи, преговорите с Брюксел ще станат по-трудни за Будапеща. Ще има по-малко европейски траншове и форинтът ще започне да пада на фона на опасенията, че европейските компании ще преразгледат инвестиционните си планове в Унгария.

Следващата година може да бъде успешна за Русия, ако ОПЕК и Москва, виждайки забавяне на производството крадено от 30думи на шистов нефт в САЩ, обявят ново силно намаляване на производството. Цената на Brent в този случай ще се върне на около 90 долара за барел, а руският бюджет, балансиран въз основа на цената на Urals от 49 долара, ще получи огромни приходи.

Рязкото покачване на цените на никела ще крадено от 30думи бъде от полза за Русия в случай на прехвърляне на батериите за електрически превозни средства от кобалт към този метал.

Тази ситуация позволява да се направи друга прогноза: в случай на спад в производството на петрол растежът на нерентабилните шистови предприятия ще се забави и търсенето в Азия ще се крадено от 30думи засили. През 2020 г. нефтената и газовата индустрия ще се превърнат в неочакван лидер и паралелно ще прозвучи алармен звън в индустрията за чиста енергия.

Прогнозите на Saxo Bank за САЩ са по-малко оптимистични. Авторът счита, че за да финансира нови разходи, администрацията на Доналд Тръмп и Федералния резерв ще крадено от 30думи трябва да надуят бюджетния дефицит до невероятна сума. Съществува обаче и такъв вариант: когато стимулиращите мерки се увеличат, инфлацията ще се покачи рязко и „зомби компаниите“ ще започнат да излитат от пазара. Разбирането, че федералният резерв ще задържи изключително ниската лихва, ще доведе до рязко обезценяване на долара по целия крадено от 30думи свят.

Друга прогноза за САЩ се отнася до възможна криза в условията на рецесия. Ако Тръмп осъзнае, че е изправен пред смазващо поражение на изборите, той теоретично би могъл да преструктурира системата за данъчно облагане на бизнеса в полза на местното производство на принципа на предполагаема справедлива и свободна търговия.

крадено от 30думи

Всички съществуващи мита се отменят и вместо това се въвежда плосък 25% ДДС върху всички брутни приходи на американския пазар, които се получават от производства в чужбина. Това ще доведе до претенции на търговските партньори, но ще им бъде предложено да прехвърлят производството си в САЩ за да избегнат данъка.

крадено от 30думи

Що се отнася до изборите, банката допуска, че те ще дадат на демократите както президентския пост, така и контрол върху двете палати на Конгреса. Победата ще им бъде донесена от гласовете на жените и милениумите. Преводът на здравната система Medicare в глобален мащаб и понижаването на цената на маркови лекарства крадено от 30думи значително ще намали рентабилността на тази индустрията.

И точно обратното – Европейската централна банка може неочаквано да повиши лихвите, обяснявайки запазването на отрицателните депозитни ставки като заплаха за крадено от 30думи банковия сектор. Това може да принуди правителствата на някои страни, включително Германия, да преориентират лихвения процент към плюс при преминаване към фискално стимулиране на икономиката.

В Южна Африка необходимостта да се подкрепи електроенергийната компания ESKOM ще стане причина да се увеличи бюджетният дефицит до максималните за последните няколко години  6,5% крадено от 30думи от БВП. Фиаското на ESKOM може да препълни чашата на търпението на кредиторите и те вече няма да искат да финансират държава, която не е в състояние да възстанови реда във финансите и администрацията повече от десетилетие. В този случай Южна Африка е изправена пред фалит.

В случая с Швеция крадено от 30думи авторите допускат, че нейните власти ще започнат да интегрират имигрантите в обществото, ще намалят прекомерното покритие на социалните услуги и ще игнорират мнението на онези граждани, които не харесват подобна политика. Подкрепата на противниците на имиграцията ще нарасне до 25%, но за да оправдаят всеобщото равенство, властите ще доведат ситуацията крадено от 30думи до абсурд. В страната ще започне рецесия, а откритостта на икономиката ще я направи особено уязвима от глобална рецесия.

Друга прогноза се отнася до Азия, където може да се създаде нова азиатска резервна валута, подкрепяна от Азиатската инвестиционна банка за инфраструктурни инвестици и насочена към елиминиране на щатския долар от крадено от 30думи регионалната търговия. Русия, страни от ОПЕК и големи износители на петрол, които не са включени в тази организация, ще се присъединят към прехвърлянето на търговията към новата валута.

Преденоминацията на значителен дял от международната търговия от американския долар в друга валута ще остави Съединените щати още по-малко от притока на крадено от 30думи пари, необходими за финансиране на двата дефицита – търговия и бюджет. Само за няколко месеца доларът ще отслабне с 30% спрямо златото, така че спот цената на последното през 2020 г. значително ще надхвърли 2 хиляди долара за унция.

Като цяло, както отбелязва главният икономист на банката Стив Якобсен, основната крадено от 30думи тема на следващата година може да бъде внезапният провал на популистките идеи, нормализирането на лихвените проценти от централните банки и появата на нови правителства, които инвестират в екологични и инфраструктурни проекти.

© 2019 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата – във Фейсбук:


© 2019 30dumi.eu крадено от 30думи All rights reserved!

защищено INVITEXT