NYT: Импийчмънтът на Доналд Тръмп сега изглежда неизбежен

Следващата година, ако американският президент Доналд Тръмп не подаде оставка, общественият натиск върху демократичните лидери по отношение на началото на неговия импийчмънт само ще се засилва, и сега изглежда неизбежен, пише за The New York Times Елизабет Дрю, автор на статии за Уотъргейт.

Независимо от това дали в момента има крадено от 30думи доказателства за започване на процес на импийчмънт срещу Тръмп или не, обществеността ще разбере за тези от тях, които е събрал водещият на „руското дело“ специален прокурор на САЩ Робърт Мюлер, дори ако разследването му бъде спряно, пише Дрю.

Авторът отбелязва, че дори и републиканците могат да разберат, че Тръмп крадено от 30думи е станал „твърде тежко бреме за тяхната партия и твърде голяма заплаха за страната“. Така, пише тя, значителен брой републиканци не са искали да се балотират с Тръмп по време на междинните избори за Конгреса на САЩ, които се състояха на 6 ноември. Освен това резултатите от тези избори не крадено от 30думи укрепиха позицията на президента в Републиканската партия, се казва в текста.

„Може би, това време е дошло. В крайна сметка републиканците ще направят избор в полза на собственото си политическо оцеляване ”, пише авторът.

Политическият статус на Доналд Тръмп сега бързо се снижава, отбелязва Дрю. Авторът припомня, че основание за крадено от 30думи започване на импийчмънт може да бъде не само престъпление, но и злоупотреба с власт, в което, наред с други неща, Ричард Никсън бе обвинен от съдебната комисия през 1974 година.

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

защищено INVITEXT