NYT: Импийчмънтът на Доналд Тръмп сега изглежда неизбежен

Следващата година, ако американският президент Доналд Тръмп не подаде оставка, общественият натиск върху демократичните лидери по отношение на началото на неговия импийчмънт само ще се засилва, и сега изглежда неизбежен, пише за The New York Times Елизабет Дрю, автор на статии за Уотъргейт.

Независимо от крадено от 30думи това дали в момента има доказателства за започване на процес на импийчмънт срещу Тръмп или не, обществеността ще разбере за тези от тях, които е събрал водещият на „руското дело“ специален прокурор на САЩ Робърт Мюлер, дори ако разследването му бъде спряно, пише Дрю.

Авторът отбелязва, че дори и републиканците крадено от 30думи могат да разберат, че Тръмп е станал „твърде тежко бреме за тяхната партия и твърде голяма заплаха за страната“. Така, пише тя, значителен брой републиканци не са искали да се балотират с Тръмп по време на междинните избори за Конгреса на САЩ, които се състояха на 6 ноември. Освен това крадено от 30думи резултатите от тези избори не укрепиха позицията на президента в Републиканската партия, се казва в текста.

„Може би, това време е дошло. В крайна сметка републиканците ще направят избор в полза на собственото си политическо оцеляване ”, пише авторът.

Политическият статус на Доналд Тръмп сега бързо се снижава, отбелязва Дрю. крадено от 30думи Авторът припомня, че основание за започване на импийчмънт може да бъде не само престъпление, но и злоупотреба с власт, в което, наред с други неща, Ричард Никсън бе обвинен от съдебната комисия през 1974 година.

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

крадено от 30думи
защищено INVITEXT