Coca-Cola планира да разшири продуктовата си линия с марихуана. Според Bloomberg фирмата  разглежда възможността да  обогати напитката си с канабидиол (CBD). Това вещество, съдържащо се в марихуаната, намалява болката, но няма психоактивен ефект.

Сега се водят преговори с канадския производител на марихуана Aurora Cannabis Inc. за съвместното производство на новата напитка.

Според Kent Landers, представител на компанията, Coca-Cola сега внимателно изучава опита от използването на непсихоактивния канабидиол на пазара на безалкохолни напитки.

„Направлението се развива бързо. Засега окончателно решение не е взето, „- уточни Landers.

Хизър Макгрегър, представител на Aurora Cannabis Inc., на свой ред отбеляза, че компанията е изключително заинтересована от навлизането си на пазара на безалкохолни напитки.

След като стана известно за плановете на Coca-Cola, акциите на производителите на канабис се покачиха. Pot Tilray Inc. са с ръст от 6,8%, Cronos Group с 3,1%, а Canopy Growth – 2,9%.

По материали на : https://www.bloomberg.com/news/articles/2018-09-17/coca-cola-eyes-cannabis-market-in-push-beyond-sluggish-sodas

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!