Върховният съд на Индия (1,324 милиарда жители!) легализира еднополовите връзки!

Върховният съд на Индия отмени разпоредбите на член от Наказателния кодекс на страната, съгласно който хомосексуалните отношения са наказуеми с глоба или лишаване от свобода до 10 години.

Това решение е наречено историческо. Поддръжниците на ЛГБТ -движението ликува до стените на съда след обявяването на решението.

крадено от 30думи

„Наказателното преследване за сексуални отношения е ирационално, противоконституционно и произволно“, заяви съдията Deepak Misra, след като прочете решението на съда.

Наказателната отговорност за отношения между лица от един същи пол бе крадено от 30думи отменена от Върховния съд на Делхи през 2009 г., но през 2013 г. законът бе възстановен, след като влиятелни политически, обществени и религиозни организации подадоха петиции в негова защита.

Член 377, който предвижда наказание до 10 години лишаване от свобода, влиза в сила през 1861 г., когато Индия е под крадено от 30думи колониалното управление на Великобритания.

Това е един от най-старите закони в света за наказания за еднополови връзки, а Индия не бързаше да го промени. В големите градове обществеността отдавна се обявяваше за неговото премахване, но властите се опираха на мнението на консервативното малцинство и на настроението на селските жители.

Решението крадено от 30думи на Върховния съд на страната слага край на скандалите по тази тема, и е невъзможно да се обжалва, а ЛГБТ общността в Индия празнува победата.

Що за член от НК е 377?

Законът за наказателното преследване на гейовете действа на територията на Британската империя цели 157 години и предвижда наказание крадено от 30думи под формата на 10 години лишаване от свобода.

В него отношенията между един и същи пол са описани като „нарушаване на законите на природата телесни отношения с мъж, жена или животно“. По-специално, анален и орален секс се считат за нарушения на закона.

Гейове и трансджеднъри в Индия в продължение на крадено от 30думи много години се бореха за отмяната на член 377, въз основа на която полицията досега преследваше сексуалните малцинства.

Както отбелязват съдиите, членът ще продължи да регулира въпроси, свързани с недоброволни връзки, отношения с непълнолетни и зоофилия.

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

Още по темата:

© 2018 30dumi.eu All rights reserved!

крадено от 30думи
защищено INVITEXT