Виктор Орбан заплаши да закрие редица неправителствени организации

42195110_303
В неделя,  18 февруари, в редовното си обръщение, Виктор Орбан заяви, че неправителствените организации, които помагат на бежанците, ще бъдат закрити, ако „не спрат опасната си дейност“.

Унгарският премиер Виктор Орбан заплаши да закрие организации с нестопанска цел (НПО), които защитават правата на бежанците крадено от 30думи и търсещите убежище.
„Ако не спрат опасните си действия, ние просто ще ги изгоним от страната, без значение колко влиятелни или богати са те“, каза той в неделя, 18 февруари.

Във вторник, 20 февруари, унгарският парламент ще започне   разглеждането на  законопроект за въвеждане на ограничения за НПО, които се крадено от 30думи занимават с помощ за бежанци. Документът предвижда   въвеждането на 25% данък върху финансовата помощ, получена от организациите от чужбина, както и забраната на служителите в НПО да живеят в граничните райони на страната.

Освен това НПО, които искат да помагат на бежанците и търсещите убежище, ще трябва да получат крадено от 30думи разрешение от унгарското Министерство на вътрешните работи. На организациите, които откажат да изпълнят това изискване, ще  се налагат тежки глоби и могат да бъдат закрити с решение на властите.

dw.com

Още по темата:

 

Орбан: „Кога и кой е гласувал за приемането на милиони хора, които идват при нас незаконно?“

Орбан: „Кога и кой е гласувал за приемането на милиони хора, които идват при нас незаконно?“

Квотната система за разпределение на лицата, търсещи убежище, беше приета без да се вземе…

Виктор Орбан нападна остро финансираните от Сорос НПО

Виктор Орбан нападна остро финансираните от Сорос НПО

В крадено от 30думи хода на  подготовката на закона за засилване  на държавния контрол върху неправителствените организации,…
крадено от 30думи
защищено INVITEXT