САЩ информираха ООН и Северна Корея: „Ние сме готови да тръгнем на война“ (допълнена)

11707061eb5f7c15de18a5d0998bСАЩ официално уведомиха ООН, че „Ние сме готови да тръгнем на война“ със Северна Корея заради ядрените и оръжия и ракети, които вече могат да достигнат континенталната част на САЩ. Делегацията на САЩ в ООН фактически използва думите „Ние сме готови да тръгнем на война.“

САЩ предупредиха Северна Корея, че са готови да воюват.

С нарастването на напрежението между Вашингтон и Пхенян, генерал Винсънт Брукс, главният военен командир на САЩ в Южна Корея, заяви в сряда, че Съединените щати и Южна Корея са готови да започнат война със Севера, по всяко време, ако бъде дадена заповед.

Президентът Тръмп също така публикува на 5 юли сериозен туит, давайки да се разбере, че от Китай няма никаква подкрепа за предоставянето на помощ на САЩ в ситуацията със Северна Корея. И ще се наложи да правят всичко сами:

donald

оригинал

А ето какво каза днес Тръмп във Варшава:

„Призовавам всички нации да се противопоставят на тази световна заплаха и открито да демонстрират на Северна Корея, че има последствия за нейното много, много лошо поведение“, каза той. „Има  някои много, много строги неща, които обмисляме“, каза той, допълвайки, че „това не означава, че ще ги извършим“.