Акад. Георги Марков: Меглена Кунева няма понятие от образование и наука

Нямаме късмет с просветните министри. Много одумваха предишния министър, но той поне беше преподавател от Софийския университет, смята историкът

Цялата система на образованието и науката са в стрес. От няколко месеца министерството на образованието и науката (МОН) не плаща абонамента за поддържане на достъпа на българските учени до международната информационна крадено от 30думи мрежа. Без тази информационна мрежа нито един учен в България не може да работи. Това заяви пред БГНЕС акад. Георги Марков по повод скандалната обществена поръчка на стойност 2 милиона лева на Меглена Кунева за рекламни материали – запалки, ключодържатели, антистрес топки и др.

 

„Нямало пари за тази международна крадено от 30думи мрежа, но виждаме, че имаме пари за запалки. Освен и цигари да раздаваме на учениците. За съжаление, МОН не се ръководи от компетентни хора. Самата Меглена Кунева няма понятие от образование и от наука, но беше сложена на този отговорен пост по партийна линия.

Нямаме късмет с просветните министри. Много крадено от 30думи одумваха предишния министър, но той поне беше преподавател от Софийския университет.

Обявяването на подобен род поръчки е скандално. Крайно време е в МОН да разберат, че има приоритети и да се рекламира по този начин образованието е повърхностно. Да, водещи световни сили могат да си позволят подобен вид реклама, но крадено от 30думи те отделят милиарди за наука и образование. Ръководството на МОН трябва да спре да говори с кухи фрази от типа на „силата на знанието“ и подобни. Парите трябва да се дават там, където са крайно необходими“, каза още академик Марков.

http://epicenter.bg/article/Akad–Georgi-Markov–Meglena-Kuneva-nyama-ponyatie-ot-obrazovanie-i-nauka/107846/2/0

защищено INVITEXT